Передплата 2024 ВЗ

Дрогобич «хоче» ще один ангіограф мати

У Дрогобичі побувала заступниця Міністра охорони здоров’я України Марина Слободніченко. Дві лікувальні установи відвідала київська посадовиця — КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1» та КНП «Стебницька міська лікарня»

Марина Слободніченко (крайня зліва), керівник відділу охорони здоров'я виконавчих органів Дрогобицької міськради Володимир Чуба, директор КНП "Дрогобицька міська лікарня 1" Андрій Коцюба та міський голова Дрогобича Тарас Кучма (крайній справа).
Марина Слободніченко (крайня зліва), керівник відділу охорони здоров'я виконавчих органів Дрогобицької міськради Володимир Чуба, директор КНП "Дрогобицька міська лікарня 1" Андрій Коцюба та міський голова Дрогобича Тарас Кучма (крайній справа).

Про роботу закладів охорони здоров’я, підготовку до зими та позитивні зміни, які тут упродовж останнього часу відбулись, як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, розповіли міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який є лікарем за фахом, та керівник відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради Володимир Чуба.

Дрогобич завжди з-поміж інших районних центрів Львівщини відрізнявся своїми потужними лікувальними закладами. Тому не дивно, що сюди частенько скеровували на лікування хворих не тільки із сусідніх Трускавця та Борислава, а й із Самбірського та Турківського районів. Багато води відтоді спливло. Але гарні традиції збереглися. Дрогобицька лікарня № 1, здобувши після медичної реформи статус кластерної лікувальної установи, не втратила своєї привабливості для хворих, які проживають у сусідніх районах, де функціонують свої кластерні заклади. Як і раніше, оскільки до Дрогобича ближче, ніж до Львова, вони частенько віддають перевагу лікуванню саме в місті Котермака, у лікувальних установах якого є як висококваліфіковані спеціалісти, так і необхідне для надання допомоги у випадках із складним перебіганням хвороби сучасне обладнання. Як кажуть у подібних випадках, перевірено та доведено. У Дрогобичі Марині Слободніченко продемонстрували роботу кабінету фіброгастроскопії, лабораторії, палати динамічного спостереження, кабінетів комп’ютерної томографії, УЗД та рентгену. Побувала вона і в терапевтичному корпусі та відділеннях інтенсивної терапії і кардіології, де рівень лікування помітно вищий, ніж це було до реформи. А чому? Найлегше пояснити на прикладі кардіологічного відділення, яке свого часу отримало ангіограф. Це дозволило розпочати реалізацію проєкту інтервенційної кардіології. За допомогою нового обладнання дрогобицькі кардіологи провели сотні хірургічних втручань. Вчасна допомога багатьом врятувала життя, зберегла здоров’я. Не один раз сюди привозили людей, життя яких вже на волосинці висіло.

Один ангіограф на одну лікарню — це, звісно ж, добре. Але недостатньо. На базі КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1» порівняно недавно «запрацював» інсультний центр. Життя показало, що тут також потрібний ангіограф. Як для діагностики судин головного мозку, так і для проведення лікувальних втручань під час інсультів. У Стебницькій міській лікарні Марину Слободніченко ознайомили з роботою відділення інтенсивної терапії, діагностичного, хірургічного та психоневрологічного відділень. До візиту київської посадовиці долучився її колега, колишній заступник Міністра охорони здоров’я України, доктор медичних наук та засновник стоматологічної клініки «Рома» Роман Ілик. Його клініка — це правдивий прорив у вітчизняній стоматології. Тут проводять комплексне стоматологічне лікування та лікування уві сні. Це дозволяє спеціалістам працювати з дітьми та дорослими, що страждають на такі захворювання, як епілепсія, аутизм, ДЦП, синдром Дауна, вади серця та розлади ментального здоров’я.

Схожі новини