Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дрогобиччина має шанс стати «чемпіоном» Львівщини

За таким показником, як захворювання тварин на сказ, Дрогобиччина, на території якої ледве не щомісяця фіксуються нові випадки інфікувань серед тварин на цей смертоносний вірус, має всі шанси «чемпіоном» Львівщини стати

Нагадуємо читачам: лише упродовж січня ц. р. внаслідок виявлення вірусу на сказ карантинні обмеження накладено на такі села, як Раневичі та Бистриця, а також на території Східниці.

Черговим тривожним сигналом стало, як інформує пресслужба Дрогобицької районної військової адміністрації, отримане недавно з Львівської регіональної державної лабораторії підтвердження про наявність вірусу сказу у собаки в селі Сторона Дрогобицького району. Домашня тварина, яка раніше мала лагідну поведінку, раптом почала кидатись на людей. Деяких покусала. Це, звісно ж, викликало підозру, яка згодом підтвердилась у Львівській регіональній лабораторії. Всім, кого собака покусав, доведеться пройти не надто приємну, але вкрай необхідну медичну процедуру — лікувальний курс. Сказ гарантовано лікується, якщо відразу ж після інфікування надається кваліфікована медична допомога. Це потрібно знати всім, хто в той чи інший спосіб був інфікований небезпечним вірусом. Віджартовуватись, сміливця з себе «ліпити» аж ніяк не слід. Як інформує Центр громадського здоров’я України, у світі від сказу щороку гине близько 55 тис. людей і понад 1 млн тварин. Найбільше випадків смерті фіксують у країнах Азії та Африки — 95% випадків.

Схожі новини