Передплата 2024 «Добрий господар»

Данська рада на Дрогобиччині

Станом на сьогодні на території Дрогобицької ОТГ, як поінформували нас в управлінні соціального захисту населення міськради, перебуває близько 8 тис. внутрішньо переміщених осіб. Усі вони від жахіть війни втекли. А раз так — потребують постійної, добре продуманої допомоги

Претенденти на отримання 25 тис. грн допомоги верифікацію проходять. Фото пресслужби Дрогобицької міськради.
Претенденти на отримання 25 тис. грн допомоги верифікацію проходять. Фото пресслужби Дрогобицької міськради.

Щоб на новому місці вижити

Світ не без добрих людей. І це не раз доводили жителі Дрогобиччини. Таке ставлення, звісно, обнадіює, допомагає нашим співвітчизникам-біженцям не впадати у відчай. Але, як показує життя, одного співчутливого ставлення недостатньо для того, щоб на новому місці людям, які все нажите втратили, вижити. Потрібна ще й системна, добре продумана масштабна допомога за участі як вітчизняних благодійників, так і закордонних центрів та фундацій. Вони, спеціалізуючись на цьому, добре знають, що й як потрібно робити, аби потерпілі від війни відчували, що вони не забуті, що ними опікуються не від випадку до випадку, а повсякчас.

У всьому дисципліни вимагають

Якраз цю роботу на території ОТГ і координує управління соціального захисту населення. Один із постійних партнерів управління — Данська рада у справах біженців. Далеко не всім вдається належно комунікувати, працювати з данцями на постійній основі. Дана фундація дуже чітко верифікує допомогу, яку надає, та жорстко стежить за тим, щоб правила співпраці не порушувались. Для данців дисципліна та відповідальність — не звикла, як до цього здебільшого ставимось ми, формальність, а першочергова умова для співпраці. У цьому дрогобичани мали змогу пересвідчитись не раз. І у липні минулого року, коли відбулась реєстрація 500 родин на отримання 6 тис. 600 грн фінансової допомоги на особу. І тоді, коли буквально через місяць після проведення першої акції, провели другу. Від першої вона відрізнялась своєю чіткою цільовою прив’язкою. Знадобилась для того, щоб «промоніторити» документи претендентів на здобуття коштів на оренду житла. Це, так би мовити, найкрупніші, найпомітніші спільні акції. Були торік і менші за обсягом допомоги, як, наприклад, отримання від данців дитячого одягу, ковдр та гігієнічних наборів.

Допоки рашисти з української землі не забралися

Час йде, а комунікація триває: війна не закінчилась. Рашисти не забрались з української землі. А раз так — потрібно допомагати. Данці не втомлюються. Свою благородну справу продовжують і цього року. У Дрогобичі, як поінформував нас начальник управління соціального захисту населення Іван Терлецький, щойно завершилась реєстрація 115 родин із числа внутрішньо переміщених осіб, які втратили годувальника внаслідок бойових дій або ж статус інваліда мають. Про 25 тис. грн йдеться. Ці кошти після проходження процедури верифікації отримають ті родини, які упродовж останніх трьох місяців ні від Данської ради, ні від інших благодійних інституцій та фундацій допомоги не отримували.

Схожі новини