Передплата 2024 ВЗ

І «каналізаційний» автомобіль подарували, і через заблокований кордон провезли

Краківський водоканал — партнер КП «Дрогобичводоканал». Дружба, побратимські стосунки між двома підприємствами давно вже вийшли за межі загальноприйнятої для такого роду випадків моделі взаємин

Вже до роботи на каналізаційних трасах задіяний. Фото пресслужби КП «Дрогобичводоканал»
Вже до роботи на каналізаційних трасах задіяний. Фото пресслужби КП «Дрогобичводоканал»

Собі купляють нове, більш сучасне обладнання

Польські друзі не лише діляться своїм досвідом та допомагають дрогобичанам у вирішенні традиційних для сьогоднішніх українських водоканалів труднощів, а й діляться власним управлінським досвідом, сприяють друзям у збільшенні власних ресурсів для подолання сьогоднішніх викликів. Найперше — технологічного відставання. Як вони це роблять? А дуже просто. Допомагають побратимам тим, що самі давно вже на «озброєнні» мають. Собі купляють нове, більш сучасне обладнання та техніку, а партнеру передають те, що добре відслужило їм. А ще щедро діляться власним доробком у такій конче необхідній для комунальних підприємств справі, як пошук та отримання низьких за відсотковою ставкою кредитів. І ще багато чим іншим.

Вже пройшли перевірку часом

Взаємини між двома підприємствами вже пройшли перевірку часом і навіть тепер, коли жорстко заблокований кордон, і тисячі українських перевізників не можуть додому повернутись, не припиняються. Свідчення цьому — недавно «пригнаний» з Краківського водоканалу для потреб КП «Дрогобичводоканал» каналізаційний автомобіль. Акт урочистої передачі - прийому автомобіля підписали начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала та перший заступником бурмістра Кракова Анджей Куліга. Спеціалізований автомобіль, як пояснює Роман Шагала, відкриває перед колективом, який він очолює, нові можливості. Якщо раніше через брак технологічного ресурсу на каналізаційних мережах у Дрогобичі проводились лише аварійно — ремонтні роботи, то тепер, користуючись новою технікою, можна одночасно з ліквідацією аварійних ситуацій ще й планове обслуговування каналізаційної мережі забезпечувати. Над тим, щоб автомобіль не загубився у заблокованій на кордоні черзі перевізників, без затримок «приїхав» до місця призначення, ціла «бригада» фахівців попрацювала. Директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка подбав про логістику маршруту. Договори, контракти, декларації - усе було не просто завчасно укладено та заповнено, а зроблено так, щоб мати задокументоване право на «зелене світло» під час перетину кордону. До створення належного пропускного «коридору» долучились Почесний консул України у Перемишлі Олександр Бачек, представник керівництва «Greinplast» Павло Хомік, який на початку війни очолював хаб гуманітарної допомоги для України в Перемишлі, та комендант поліції Перемишля Януш Кішка. Важко переоцінити доробок польських правоохоронців у цю добру справу. Там, де відсутня «політика», дружба не припиняється.

З такими друзями не пропадеш

Каналізаційний автомобіль, як охрестили недавно отриману спецтехніку на дрогобицькому підприємстві, це, звісно ж, добре. Але не одним цим «поживились» українські комунальники на завершенні року, а ще й призначеним для обліку води у закритих трубопровідних мережах лічильником. Подарованй, знову ж таки із краківською зворотною адресою, прилад перебуває на балансі служби пошуково-запобіжних робіт для виявлення прихованих витоків води. До сьогодні у розпорядженні цієї служби, як пояснюють на КП «Дрогобичводоканал», було два такі лічильники. З них, отриманих ще дванадцять років тому, всі «соки» витиснули. Свій експлуатаційний ресурс вже вичерпали. Один повністю «розсипався», другий перебуває у довготривалому ремонті. Чим отриманий з Кракова лічильник кращий від українських аналогів? Тим, що більш сучасний, з меншою похибкою працює. Дрогобицькі комунальники, звісно ж, вдячні побратимам з Краківського водоканалу. З такими друзями не пропадеш.

Той самий лічильник: невеличкий, компактний. І дуже корисний.
Той самий лічильник: невеличкий, компактний. І дуже корисний.

Схожі новини