Передплата 2024 ВЗ

Назвали імена загиблих під Бахмутом військових

  • 14.02.2021, 17:10
  • 1 427

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

Зеленський дав доручення Тарану та Хомчаку встановити обставини загибелі трьох українських військовослужбовців 5-ї БТГр 59-ї ОМПБр на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

В Офісі президента поінформували, що у неділю близько 10:00 під час переміщення в районі Новолуганського внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинули троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Читайте також: Розкрили план «Б» Зеленського щодо Донбасу: мова йде про миротворців

«Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню — і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в «Борисполі», — сказав Зеленський, який перебуває з офіційним візитом в ОАЕ.

Він додав, що Україна не має втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму «тиші» з боку супротивника.

Нагадаємо, троє українських військовослужбовців загинули в неділю, 14 лютого 2021 року, підірвавшись на вибуховому пристрої біля селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області.

Схожі новини