Передплата 2024 «Добра кухня»

Сенат Франції проголосував за визнання "Нагірно-Карабаської Республіки". Азербайджан не змовчав

  • 26.11.2020, 11:35
  • 566

У середу, 25 листопада, верхня палата французького парламенту проголосувала за резолюцію про визнання "Нагірно-Карабаської Республіки", проголошеної на окупованих Вірменією територіях Азербайджану

Про це повідомляє RFI.

Документ не має законодавчої сили і носить рекомендаційний характер. Резолюція закликає уряд Франції визнати НКР, яку наразі не визнає навіть Вірменія.

«Сенат Франції… закликає уряд визнати Нагірно-Карабаську Республіку та перетворити це визнання на інструмент перемовин із метою встановлення міцного миру», — йдеться у документі.

Читайте також: Вірменія, Азербайджан та РФ підписали угоду про мир у Нагірному Карабасі

Водночас Сенат Франції в тексті резолюції звинувачує президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана у провокаціях і погрозах щодо Франції та інших країн Європи, а також в експансіоністській політиці і дестабілізації на Ближньому і Середньому Сході та Південному Кавказі.

В Азербайджані відреагували на голосування у парламенті Франції заявою про юридичну нікчемність документу та звинуваченням французів у порушенні міжнародного права.

«Ця резолюція — звичайний листок паперу для Азербайджану. Цей документ, ухвалений заради вузьких політичних амбіцій, крім грубих порушень міжнародного права, Статуту ООН та відповідних резолюцій Ради безпеки ООН, викликає серйозні питання про наміри та об'єктивну діяльність Франції як співголови Мінської групи і постійного члена Ради Безпеки ООН», — заявив помічник президента Азербайджану Ільхама Алієва Хікмет Гаджиєв.

Схожі новини