Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Франція просить своїх громадян виїхати з Ірану

  • 14.04.2024, 18:10
  • 354

Міністерство закордонних справ Франції радить своїм громадянам виїхати з Ірану через побоювання ескалації конфлікту

Фото ілюстративне із сайту РБК
Фото ілюстративне із сайту РБК

Про це йдеться на сайті відомства.

«Посольство Франції рекомендує французьким громадянам, які проживають в Ірані, і які мають таку можливість, тимчасово покинути країну, залежно від відновлення міжнародного повітряного сполучення», — йдеться у повідомлення.

Зокрема, громадянам Франції радять бути максимально обережними під час подорожей, уникати будь-яких зібрань у країні та бути поінформованими про ситуацію.

«Громадянам Франції також рекомендовано уникати поїздок до Ірану, Лівану, Ізраїлю та Палестинських територій», — додали у відомстві.

Після телефонної розмови з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу президент США Джо Байден скликає лідерів країн G7, щоб скоординувати спільну дипломатичну відповідь на атаку Ірану на Ізраїль.

Інститут вивчення війни заявив, що іранський безпілотний і ракетний удар по Ізраїлю показує, що Іран вчиться у росіян і хуситів розробляти більш небезпечні та ефективні комбінації ударів.

Міністерства закордонних справ рф та білорусі не висловили засудження іранського нападу на Ізраїль попри те, що атаку засудили низка європейських лідерів, зокрема — й МЗС України.

Згодом експрезидент Трамп розкритикував президента Байдена через нещодавню атаку Ірану на Ізраїль, стверджуючи, що цього б не сталося, якби він все ще перебував в Овальному кабінеті.

Схожі новини