Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відомий громадський діяч та радіоведучий побив до непритоми колишнього консула

  • 05.11.2019, 11:40
  • 1 191

У суботу, 2 листопада, потенційний кандидат на посаду міського голови Львова, засновник ГО «Ідея Міста» Назарій Брезіцький потрапив у черговий скандал. Його звинувачують у завданні тілесних ушкоджень ексконсулу України в Мюнхені Володимиру Цвілю, знаному також зі скандальної справи початку 2000-х років про "плівки Мельниченка"

Про це повідомляє ІП «Діло»

Джерела видання в Нацполіції повідомляють, що 2 листопада о 21:30, в ресторані готелю «LH Hotel&SPA», а в народі — готель «Євроспорт», що на пл. Петрушевича, гр. Брезіцький напав та зламав ніс гр. Цвілю, після чого забрав у потерпілого мобільний телефон. Цю подію зафіксували працівники поліції, відповідні відомості внесено до ЄРДР.

Відомо, що зараз Володимир Цвіль перебуває в одній з лікарень міста, у нього, окрім перелому носа, виявлено гематому на верхній губі та струс мозку. Це журналістам ІП «Діло» стало відомо з розмови зі свідком події паном Орестом.

«Я зайшов в ресторан готелю, і вже побачив, як перевертається стіл, з нього падають горнятка. На землі лежав Володимир Цвіль, над ним стояв Назарій Брезіцький. Поруч з Брезіцьким стояв іще один чоловік спортивної статури. Буквально за мить вони покинули заклад, до приїзду поліції. Зафіксували крадіжку телефону у відділку поліції, після чого доправили Володимира Цвіля до медичного закладу.

Із Володимиром Цвілем «Ділу» сконтактувати не вдалося.

Назарій Брезіцький, у свою чергу, заявив журналістці «Високого Замку», що справді зустрічався з Володимиром Цвілем у справах. Але конфлікт, — стверджує Брезіцький, виник між його охоронцем та Цвілем. Докладніше про цю історію Назарій Брезіцький пообіцяв розповісти для «ВЗ» пізніше, — з огляду на слідство.

Нагадаємо також, що Володимир Цвіль відомий, зокрема, своєю участю у скандальній «справі плівок Мельниченка». Саме він наприкінці 2000 року на прохання лідера соціалістів Олександра Мороза вивозив за кордон Миколу Мельниченка та його записи, зроблені таємно у кабінеті тодішнього президента України Леоніда Кучми.

За фактом цього інциденту з побиттям та крадіжкою мобільного телефону розпочато кримінальне провадження, за ч. 1ст. 187 ККУ: Розбій з метою заволодіння чужим майном. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.

Схожі новини