Передплата 2024 «Добрий господар»

Козицький заперечив причетність до справи Гринкевича щодо закупівель Міноборони

  • 09.01.2024, 13:45
  • 1 521

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький запевнив, що не знайомив львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича з посадовцями Міноборони та жодним чином не сприяв його співпраці з міністерством

Фото: голова Львівської ОВА Максим Козицький
Фото: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, наразі соцмережами ширяться дописи з критикою Гринкевича щодо його можливої протиправної діяльності на тендерах з Міноборони і при цьому часто використовують фото, на якому зображені бізнесмен, Козицький і голова Львівської облради Юрій Холод у приміщенні адміністрації.

«Зважаючи на це, вирішив прояснити декілька важливих моментів. Насамперед наголошую: ні я, ні Львівська обласна військова адміністрація не маємо жодного стосунку до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича на закупівлях Міноборони. Офіційно заявляю: як начальник Львівської ОВА я не знайомив Ігоря Гринкевича з посадовими особами МОУ і жодним чином не сприяв його співпраці з МОУ», — написав Козицький.

Очільник області наголосив, що якщо така діяльність мала місце, то правоохоронні органи та суд мають дати правову оцінку йому і всім тим особам, які з ним співпрацювали. Винні повинні понести максимально суворе покарання.

Козицький запевняє, що із Гринкевичем зустрічався лише три рази та за його каденції компанії бізнесмена завершили кілька довгобудів. Кілька компаній Гринкевича співпрацювали з Львівською ОДА з 2012 року. Козицький визнав, що проти двох компаній порушили справи: в одному випадку — через заактовані роботи, яких не зробили, в іншому — через не в повному обсязі поставлене обладнання. Але, мовляв, через суди вже домоглися відшкодування за це.

«Хотів би ще раз підкреслити: якщо Ігор Гринкевич та люди, з якими він співпрацював, винні, то за свою діяльність вони мають понести найсуворіше покарання, яке передбачене законом. Бо збагачення на війні — це мародерство. Окремо наголошую: я не подавав сина Ігоря Гринкевича — Романа Гринкевича — на нагородження відзнакою „Золоте серце“», — пише Козицький.

Схожі новини