Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Володимир Зеленський провів зустріч з спецпредставником США з питань економічного відновлення України

  • 16.10.2023, 19:45
  • 453

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка перебуває в нашій країні з візитом

Зустріч Зеленського з Пенні Пріцкер. Фото: офіс Президент України
Зустріч Зеленського з Пенні Пріцкер. Фото: офіс Президент України

Про це повідомили в Офісі президента України.

В ході зустрічі президент висловив подяку Президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену, Конгресу й американському народу за надання потужної оборонної, фінансової, економічної та гуманітарної допомоги Україні для протистояння повномасштабній російській агресії.

«Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об'єкти критичної інфраструктури», — сказав Президент.

Глава держави окремо торкнувся теми відбудови нашої країни.

«Відновлення України попри російську агресію, що триває, є пріоритетом, оскільки дає змогу забезпечувати необхідні умови для боротьби та перемоги нашої держави», — наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що проєкти з відбудови потребують приватних інвестицій. Тому українська сторона розраховує на активне залучення американського бізнесу до довгострокових проєктів у найбільш перспективних галузях української економіки, як-от сільське господарство, машинобудування, хімічна промисловість тощо.

Також було порушено питання використання заморожених російських активів як суттєвого джерела коштів для відбудови України.

Схожі новини