Передплата 2024 «Добра кухня»

Правозахисниця Матвійчук: Свастика на будівлі ОПУ - явна провокація

  • 22.03.2021, 18:15
  • 818

Правозахисниця з Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук заявила, що свастика на будівлі Офісу Президента з'явилася вже після завершення акції протесту на підтримку Стерненка

Про це вона написала у Facebook.

За словами Матвійчук, це явно спланована провокація, щоб надати подіям конкретного забарвлення.

«За повідомленнями в Telegram-каналі, на будівлі Офісу Президента було намальовано нацистську символіку, яка підпадає під заборону використання символів тоталітарних режимів.

Водночас на момент офіційного проведення акції даної символіки на будівлі Офісу Президента зафіксовано не було. Організатори оголосили завершення акції о 20.49. О 21.00 монітори відзняли фрагмент стіни. На відео видно, що ця символіка на будівлі відсутня.

Таким чином, малюнок свастики з’явився на стіні орієнтовно між 21.00 та 22.00 годиною. О 21.57 з’явилося фото у твіттері на сторінці журналіста Стаса Юрченка із фрагментом стіни, на якій уже був нанесений цей символ", — написала вона.

Читайте також: Два мільйони? Назвали «експертів», які оцінювали пошкодження будівлі ОПУ

Крім того, Матвійчук прикріпила до публікації низку скріншотів, що підтверджують цю інформацію.

Так, був опублікований скріншот з трансляції Радіо Свобода о 20:30, скріншот з відеомоніторів групи громадського спостереження «Озон» о 21:00, фото з Twitter журналіста Стаса Юрченка о 21:57.

Схожі новини