Передплата 2024 ВЗ

“Похилену” ялинку запалять 18 грудня

Через карантин урочистість можна буде спостерігати онлайн

Напередодні Свята Миколая, 18 грудня, на площі перед Оперним театром запалять головну ялинку Львова. Цьогоріч її привезли з лісгоспу Дрогобицького району. Її висота — 18 метрів. Комунальники встановили зелену красуню криво, вона похилилася… Львів’яни штурмували «гарячу лінію міста», щоб до відкриття ялинки комунальники виправили дефект.

У ЛКП «Зелений Львів» запевняли, що усе виправлять ще до офіційного запалення ялинки. «Працюємо, аби вона стояла рівно», — сказали у цьому ЛКП.

Як розповіла директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, ялинку прикрасять торішніми дерев'яними іграшками ручної роботи — у стилі етно. «Оскільки попередні два роки наша ялинка була визнана найкращою в Україні, ми залишаємо минулорічну ілюмінацію. Ми її купляли з розрахунку на те, що вона буде використовуватись багато років, — наголосила чиновниця. — Засвічувати її будемо традиційно 18 грудня. Проте цього року це відбуватиметься не так масово. Через карантинні обмеження кількість людей на заході буде обмеженою. Охочі зможуть переглянути запалення ялинки у режимі онлайн — трансляція о 18-й годині».

24 грудня на площі Ринок встановлять Різдвяну шопку (виступатиме етно-гурт KYRBASY), а 6 січня виноситимуть Дідуха. У мерії кажуть, у новорічну ніч біля ялинки не планують розважальних заходів — усе-таки карантин.

Схожі новини