Передплата 2024 «Добрий господар»

І знову у Трускавці звучатиме “Дивлюсь я на небо...”

З 3 по 6 грудня відбудеться ІІI Міжнародний конкурс вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва», інформаційним партнером якого є газета “Високий Замок”

Вже втретє взимку курортна столиця України прийматиме найкращих вокалістів, які змагатимуться за перемогу. Унікальність конкурсу полягає у тому, щоб виявити та відкрити музичній громадськості України та світу вокалістів, які однаково вправно співають і оперу, і естраду. Так, як це колись феноменально робив азербайджанський співак Муслім Магомаєв. Обов’язковим конкурсним твором є українська народна пісня «Дивлюсь я на небо» з репертуару Мусліма Магомаєва.

Участь у конкурсі можуть взяти професійні співаки та співачки віком від 16 до 40 років, які мають спеціальну музичну освіту та студенти вищих музичних закладів та коледжів.

Усі учасники пройдуть попередній сліпий відбір за аудіо. На фінальний відбір у Трускавець буде запрошено виконавців, які набрали найбільшу кількість балів на сліпому відборі.

Усі витрати виконавця, окрім дороги, бере на себе оргкомітет.

Вступні внески для участі у конкурсі відсутні.

Конкурс «Пам'яті Мусліма Магомаєва» — єдиний в Україні, який надає можливість лауреату виступити на найпрестижнішій сцені світу Карнегі Холл. Конкурсанти також отримують спеціальні призи від організаторів.

Спеціальні призи Конкурсу

Цьогорічною особливістю стане приїзд зірок світових опер на гала-концерт конкурсу. Гала-концерт конкурсу буде безкоштовним для глядачів і стане культурним відпочинком для трускавчан та відпочиваючих.

Муслім Магомаєв — творчий геній міжнародного значення. Саме тому твори із його репертуару і досі звучать на провідних сценах світу. З Україною його теж пов’язували тісні музичні зв’язки. У своїх концертах Муслім Магометович часто виконував українські народні пісні. Зокрема «Дивлюсь я на небо», чим популяризував українську культуру у всьому світі. Основна мета проведення Міжнародного конкурсу професійних вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєва» показати, що Україна розвивається на засадах мультикультуралізму та шанує митців світового рівня.

Схожі новини