Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Собор «Саграда Фамілія» нарешті добудують

Власті Барселони обіцяють зробити це до 2026 року

Як повідомляє The Art Newspaper, будівництво собору «Саграда Фамілія» у Барселоні (Іспанія) завершиться до 2026 року — до 100-х роковин смерті знаменитого каталонського архітектора Антоніо Гауді.

У наступні вісім років будуть проведені роботи щодо полегшення конструкції шести недобудованих веж храму Святого Сімейства. За словами інженерів, це дозволить уникнути деформації будівлі, а також прискорить темпи будівництва. Робітники використають штучний камінь, завдяки якому вага веж зменшиться вдвічі. Крім того, вежу Ісуса Христа з’єднають з іншими вежами — на верхніх рівнях. Поряд із гвинтовими сходами з’явиться ліфт, який підніматиме відвідувачів на висоту 85 м.

Собор «Саграда Фамілія» будують із 1882 року. Роботи досі фінансуються виключно за рахунок пожертвувань городян, тож храм є найвідомішим довгобудом у світі. (2014 року, за оцінкою фахівців, собор був готовий на 60%). Для контролю за грошима благодійників створено спеціальний фонд — Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Схожі новини