Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кожна квартира для ВПО буде обладнана кнопкою виклику медичного працівника»

Соціальний будинок у Львові зводять за кошти єврогранту — 19,5 мільйонів євро

Фото автора
Фото автора

У Львові почали зведення першого із восьми будинків соціального житла, де мешкатимуть вимушені переселенці та поранені захисники після курсу реабілітації. На ділянці по вулиці Миколайчука (поруч з центром «Незламні») облаштували фундамент будівлі, залили бетон та почали встановлювати будівельні конструкції. Хто і за скільки будує соціальне житло?

Забудовник такого житла — будівельна компанія «Прогресбуд», яка виграла відповідний тендер від Лавської міської ради. У Ратуші кажуть, загалом у восьми соціальних будинках можуть мешкати 700 осіб. На спорудження житла Єврокомісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів. Квартири роздаватимуть безкоштовно, без спеціальної квартирної черги. Але остаточні умови щодо тих, хто претендуватиме на таке житло, ще визначає Єврокомісія, яка виділила на цей проєкт грант.

Як сказав для «ВЗ» керівник ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Юрій Теліпський, це будуть п‘ятиповерхові сучасні будинки з 24-ма квартирами. Цього року зведуть усі вісім будівель, заселятимуть в них поступово.

«На вибір ВПО — однокімнатні квартири площею 50 метрів квадратів у стилі апартаментів та двокімнатні площею 75 метрів квадратних, — каже Юрій Теліпський. — Хто може претендувати? Квартири не продаються. Грантодавець визначив, що помешкання надаватимуть безкоштовно. Там мешкатимуть захисники з прифронтової зони, які мають статус ВПО та лікуються в центрі „Незламні“. У квартирі мешкатиме сім‘я захисника. Це не просто квартира. Це житло для людини після реабілітації, яка б могла пристосуватися до умов повсякденного життя разом з сім‘єю».

Юрій Теліпський каже, квартира матиме традиційні вигоди — кімнату, кухню, ванну, туалет, плюс обладнана кнопкою медичного виклику (на випадок якщо господарю стане погано). Кожна квартира буде обладнана меблями, холодильником, пральною машиною, електроплитою.

Схожі новини