Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська мерія пред’явила дружині й тещі Гринкевича претензію щодо захоплення землі

Резонансна справа щодо незаконного будівництва вілли родини Гринкевичів у районі Тракту Глинянського, на вулиці Лодія — Наступальній (на фото), розвивається повільно. Львівська міська рада досі не звернулася з позовом до суду, аби змусити скандальну родину, яка наживалася на тендерах для ЗСУ, відповісти за самобуд. Після огляду об'єкта cкеровано лише листи у контрольні органи

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

Нагадаємо, під час бу­дівництва елітного жит­ла захоплено частину ко­мунальної землі та ділянку природно-заповідного фонду. Самобуд з басейном постав на колишніх землях садового това­риства «Пролісок», які були пе­редані у приватну власність ще 1998 року. Львівська мерія до­зволів на зведення вілли Грин­кевичам не давала.

Як розповів «ВЗ» заступник міського голови Львова з міс­тобудування Любомир Зу­бач, розслідування справи про­сувається повільно через те, що мерія хоче дотриматися усіх юридичних процедур, — аби по­тім Гринкевичі не мали судових претензій. Зубач каже, лист-претензію від Львівської міської ради надіслано власникам діля­нок — Світлані Гринкевич та Іри­ні Федак, дружині та тещі Ігоря Гринкевича. У листі-претензії чиновники мерії просять адре­сатів усунути порушення і по­вернути все до початкового ста­ну.

Запитую, чи є реакція Грин­кевичів на лист з кабінетів Ра­туші. «Немає, — відповів Любо­мир Зубач. — Думаю, що може й не бути».

Пан Зубач повідомив, що листи скеровано в екоінспек­цію, держгеокадастр, поліцію і управління лісового господар­ства. На початку березня усі ці служби мають письмово заде­кларувати порушення під час зведення вілли родини Гринке­вичів. На основі цих висновків Львівська міська рада звернеть­ся до суду, аби демонтувати са­мобуд. «У цій справі вражає те, що родина Гринкевичів захо­пила частину землі заповід­ного фонду. Тому порушення розглядають фахівці лісового господарства, — каже чиновник. — Мусимо працювати за буквою закону».

А тим часом…

Як повідомила ДБР, у рам­ках кримінального прова­дження щодо тендерів для ЗСУ, у якому фігурують Грин­кевичі, накладено арешт на нерухоме майно та тран­спортні засоби львівсько­го бізнесмена, членів його родини — дружини, сина та тещі, двох його співучасни­ків та підконтрольних їм това­риств. Також ініційовано пи­тання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена та ще одного співучасника.

Схожі новини