Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

1 вересня — до Lviv British school!

У місті Лева завершується будівництво сучасної британської школи

Фото автора
Фото автора

У Львові, на вул. Чупринки, 130, завершується будівництво нової сучасної британської школи для учнів 1−4 класів — Lviv British school. Раніше на цьому місці був закинутий спорткомплекс.

Навчатимуть дітей у новому на­вчальному закладі за українською та британською системою освіти, яка вважається однією з найкращих у сві­ті. Навчання буде проводитися укра­їнською та англійською мовами, а та­кож обов’язково поєднуватиметься зі спортом (у школі збудують супер­сучасний басейн) та різноманітни­ми гуртками для розвитку дітей. Про це журналістам розповів засновник Lviv British school Енді Фоукс.

Загальна площа навчального за­кладу — близько 5 тисяч квадратних метрів (розрахована на 500 учнів). Журналістка «ВЗ» побувала на будів­ництві. Робота тут кипить!

Школу будують з якісних буді­вельних матеріалів, за сучасним про­єктом. У навчальному закладі є нове укриття, сучасна вентиляційна систе­ма, аби діти почувалися комфортно. Вона дозволятиме учням дихати сві­жим повітрям. Кожна класна кімната у школі має свою вентиляційну сис­тему. Вікна у шкільних класах вста­новлені таким чином, щоби кімнати не перегрівалися.

— Будівництво школи завершить­ся до 24 серпня цього року, — каже британець Енді Фоукс. — Набір дітей у школу розпочнеться за конкурсною системою з липня. Спершу тут навча­тимуться діти початкової школи з 1−4 класу, а з наступного року приєдна­ються учні середньої та старшої шко­ли. У школі викладатимуть за укра­їнською та британською системою освіти (ми поєднали усе найкраще з галузі освіти обох країн). Діти мати­муть можливість отримати британ­ський диплом у Львові.

Для будівництва школи ми шукали особливе місце. Тут гарне місце, по­руч озера і парк. У школі є два тенісні корти, велике футбольне поле, спор­тивні майданчики для гри у волейбол, баскетбол, басейн на шість доріжок (завдовжки 25 м).

Як дізналась журналістка «ВЗ», зі школою співпрацюють освітні фон­ди та меценати, які надають гранти на навчання і стипендії для учнів, що отримали найвищий бал на вступних іспитах до школи.

— Діти перебуватимуть у школі з 8-ї години ранку до 19-ї години вечора, — каже Енді Фоукс. — З 8.00 до 14.00 — навчання, велика прогулянка, вико­нання домашнього завдання та відвід­ування різноманітних гуртків з 16.00 до 18.00, з 18.00 до 19.00 — розваги.

Школа орієнтована на те, щоб на­дати дітям можливість не тільки на­вчатися, а й активно відпочивати та займатися спортом. Окрім спортив­них майданчиків, у нас є дуже кру­та стіна для альпінізму висотою 10 метрів, на якій є сім різних маршру­тів, сучасна автоматизована систе­ма страхування, все це діти зможуть освоювати.

У дітей також буде можливість ви­ходити з вчителями у парк — на пе­рервах або коли є вільний час. Про навколишній світ школярі зможуть дізнаватися на природі, а не у класі. Школа зручна для дітей з інвалідніс­тю. У навчальному закладі обладнано ліфт. Тут є все, про що тільки діти мо­жуть мріяти!

Засновник також розповів, що у дітей буде можливість стажуватися у Великій Британії. Після завершення українсько-британської школи учні отримають атестат, який дасть мож­ливість легше вступати до коледжів та вищих навчальних закладів у Ве­ликій Британії.

У Lviv British school набира­ють професійних вчителів (тут ви­кладатимуть і місцеві педагоги зі знанням англійської мови, бри­танці та вчителі з інших країн). За­раз набір вчителів триває. У шко­лі заплановано високі заробітні плати та комфортні умови для працівників.

Схожі новини