Передплата 2024 «Добрий господар»

Із крісла голови облради — під цілодобовий домашній арешт

За неповагу до закону екскерівник депутатського корпусу Тернопілля Михайло Головко позбувся також 805 тисяч гривень грошової застави

Звинувачений у корупції Михайло Головко ще побореться за свою посаду. Фото із соцмереж.
Звинувачений у корупції Михайло Головко ще побореться за свою посаду. Фото із соцмереж.

До 17 січня 2024 року депутат Верховної Ради України VII-VIII скликань, колишній голова Тернопільської облради Михайло Головко («Свобода») перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Такий запобіжний захід на час досудового розслідування обрав йому Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Окрім того, за рішенням ВАКСУ, у дохід держави звернуто 805 тис. 200 грн раніше внесеної за М. Головка грошової застави. Колишній високопосадовець має також здати свій внутрішній і закордонний паспорти, без дозволу слідчих не виїжджати за межі Тернополя, не спілкуватися з фігурантами відкритого проти нього кримінального провадження, повідомляти про зміну місця роботи, носити на нозі електронний засіб контролю за пересуванням (браслет).

Таких жорстких заходів щодо М. Головка вжито, позаяк він не дотримувався раніше встановлених йому обмежень. Зокрема, у кінці жовтня не прибув на судове засідання, де йому повинні були обирати новий запобіжний захід.

Михайла Головка звинувачують у вимаганні 1,8 млн грн хабаря від підприємця-волонтера за підписання актів виконаних робіт під час впорядкування за бюджетні кошти вулиць у Збаражі. Колишнього голову облради затримали на гарячому у кінці червня під час отримання третього «траншу» — 600 тис. грн неправомірної вигоди. Спільниками голови облради у корупційній оборудці були два заступники начальника Тернопільської обласної військової адміністрації.

Керівником депутатського корпусу Тернопілля Михайла Головка обрали 25 листопада 2020 року. За нього проголосували тоді 38 із 61 депутата. 26 жовтня цього року на позачерговій сесії облради підозрюваного у корупції голову звільнили з посади 51 голосом «за». Обов’язки керівника облради виконує його перший заступник Володимир Болєщук.

5 листопада Михайло Головко подав позов до Тернопільського окружного адмінсуду, де оскаржує своє, як він вважає, незаконне звільнення.

Схожі новини