Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Три лікарні в Україні та Польщі розпочнуть працювати на якісно іншому рівні надання паліативної допомоги, — голова Львівської ОВА

  • 22.04.2024, 14:45
  • 324

Три обрані лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно тепер надаватимуть паліативну допомогу на якісно іншому рівні

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Відповідний грантовий договір підписали сьогодні у Львівській ОВА.

Загальний бюджет проєкту — 3,8 млн євро.

Реалізувати його будуть за кошти Євросоюзу в межах Програми Interreg NEXT Poland — Ukraine.

У Львівській області проєкт втілять на базі Другого медичного об'єднання Львова.

Мета ініціативи- створити гідні умови, полегшити симптоми та зменшити страждання важкохворих людей, які перебувають на останніх стадіях хвороб.

Для цього лікарі та молодший медичний персонал матимуть навчання й підвищення кваліфікації на основі передових європейських стандартів. Йдеться також про ремонт і оснащення медзакладів необхідним обладнанням.

«Львівщина була і залишається однією з тих областей, куди найчастіше переїжджають вимушені переселенці. Якщо на початку повномасштабної війни це здебільшого були матері з маленькими дітьми, то зараз — переважно люди старшого віку, з інвалідністю та важкохворі.

У Львівській області 45 закладів охорони здоровʼя уклали договір з НСЗУ та можуть стаціонарно надавати паліативну допомогу дорослим і дітям, 74 — мають мобільні бригади, які виїжджають до людей додому. На Львівщині також функціонують будинки підтриманого проживання й госпіси, які ми фінансуємо з обласного бюджету. Упродовж останніх років цей напрям суттєво розвинувся у нашій області, але потрібно більше", — пояснив Максим Козицький.

Схожі новини