Передплата 2024 «Добра кухня»

«Репетиція» сестер Кіченок була успішною

Після фіналу у Чарльстоні можуть зіграти у парі за збірну України — у матчі Кубку Біллі Джин Кінг проти збірної Румунії

На турнірі у Чарльстоні українки Людмила й Надія Кіченок дійшли у парі до фіналу. Фото sport.ua
На турнірі у Чарльстоні українки Людмила й Надія Кіченок дійшли у парі до фіналу. Фото sport.ua

12−13 квітня жіноча тенісна збірна України проведе поєдинок Кваліфікації Кубку Біллі Джин Кінг (командного чемпіонату світу) проти збірної Румунії. Цей матч відбудеться на кортах Omni Amelia Island Resort (США, штат Флорида).

Нагадаємо, раніше Федерація тенісу України передала управлін­ня жіночою збірною на Кубку Біл­лі Джин Кінг Фонду Еліни Світолі­ної. Наша найкраща тенісистка — у складі національної команди. Крім Світоліної, за Україну проти Руму­нії зіграють Леся Цуренко, сестри Людмила і Надія Кіченок, а також Юлія Стародубцева. Капітан коман­ди — Михайло Філіма.

Як бачимо, склад нашої збірної важко назвати найсильнішим. Дру­га ракетка України Марта Костюк, яка через хворобу знялася з турні­ру категорії WTA 1000 у Маямі, пе­ред початком ґрунтового сезону вирішила взяти ігрову паузу. Не зі­грає проти румунок і Ангеліна Калі­ніна, яка торік дебютувала за збірну у матчі проти Нідерландів. Калініна тоді здобула дві перемоги, а третє очко в тому поєдинку принесла «си­ньо-жовтим» Даяна Ястремська. На жаль, проти Румунії одеситка також не зіграє.

Зате знову маємо у складі збір­ної дебютантку — Юлію Стародуб­цеву. «Дуже приємно, що про мене подумали й запросили, — розпові­ла Юлія. — Навіть якщо мені не до­ведеться грати, я рада, що зможу приїхати й підтримати дівчат».

А що у таборі суперниць? Ко­лишня перша ракетка світу Сімона Халеп, з якої нещодавно зняли дис­кваліфікацію, проти України не зі­грає (32-річна зірка ще не набрала необхідної форми). Тож склад збір­ної Румунії буде таким: Ана Бог­дан (номер 65 у рейтингу WTA), Жа­клін Крістіан (82), Анка Тодоні (227) і Мара Гає (1048).

Як на мене, з румунками україн­ки мають упоратися. В одиночних зустрічах, найімовірніше, у нас гра­тимуть Світоліна й Цуренко, а у парі - Людмила й Надія Кіченок.

Напередодні матчу Кубку Біллі Джин Кінг наші сестри-близнючки провели «генеральну репетицію», виступивши разом у парі на турні­рі WTA 500 у Чарльстоні (США). Ді­вчата створили велику сенсацію: дійшли аж до фіналу, де у запеклій боротьбі поступилися американ­ському дуету Ешлін Крюґер/Сло­ан Стівенс — 6:1, 3:6, 7:10 (довгий тайбрейк). До речі, покриття кор­тів у Omni Amelia Island Resort таке саме, як у Чарльстоні («зелений ґрунт»), тож можна сподіватися, що у парній зустрічі сестри Кіченок ста­нуть грізною силою збірної України.

Схожі новини