Передплата 2024 «Добра кухня»

Кому дістанеться новенький Porsche?

У фіналі турніру в Штутґарті українська тенісистка Марта Костюк зіграє 21 квітня з Єленою Рибакіною з Казахстану

На турнірі в Штутґарті українка Марта Костюк перемогла трьох суперниць з топ-10 світового рейтингу. Фото tennismajors.com.
На турнірі в Штутґарті українка Марта Костюк перемогла трьох суперниць з топ-10 світового рейтингу. Фото tennismajors.com.

У першому сеті півфінального матчу проти чешки Маркети Вондроушової Марта Костюк повела з рахунком 5:1. І тут у грі українки щось зламалося… Вондроушова, навпаки, практично перестала помилятися й зуміла зрівняти рахунок — 5:5. Утім, віддавати суперниці перший сет Марта не збиралася. За рахунку 6:6 тенісистки зіграли тайбрейк, на якому перевага 21-річної киянки була очевидною — 7:2.

У другому сеті Костюк грала ще впевненіше, а чемпіонка минулорічного Вімблдону вагомих контраргументів так і не знайшла. 6:2 на користь Марти Костюк, і українка вперше зіграє у фіналі турніру в Штутґарті!

Головним спонсором цих змагань є знаменитий німецький автовиробник «Порше», тож у фінальному матчі суперниці поборються ще й за додатковий приз — новенький автомобіль цієї престижної марки. Початок фінального матчу — 14.00.

Нагадаю, у своєму першому матчі на турнірі в Штутґарті Марта Костюк перемогла німкеню Лауру Зіґемунд. А в поєдинку 1/8 фіналу з китаянкою Чжен Ціньвен (фіналісткою цьогорічного Australian Open, яка у півфіналі Мельбурна перемогла нашу Даяну Ястремську) Марта Костюк відіграла аж п’ять матчболів! І хто би міг уявити, що у чвертьфіналі Коко Ґофф те досягнення Костюк перевершить? А саме так і сталося. Марта мала загалом аж… вісім матчболів. 20-річна американка билася як левиця, але українка зрештою дотиснула її, уперше в кар'єрі обігравши третю ракетку світу! Рахунок чвертьфінального поєдинку — 3:6, 6:4, 7:6(6).

Єлєна Рибакіна (Казахстан), з якою зіграє у фіналі Марта Костюк, у півфіналі перемогла першу ракетку світу Іґу Свьонтек (Польща) — 6:3, 4:6, 6:3.

Ангеліна Калініна до фіналу не пробилася…

Українська тенісистка Ангеліна Калініна пробилася до півфіналу турніру в Руані. Фото btu.org.ua.
Українська тенісистка Ангеліна Калініна пробилася до півфіналу турніру в Руані. Фото btu.org.ua.

Тим часом ще одна українська тенісистка, Ангеліна Калініна, успішно виступила на ґрунтовому турнірі категорії WTA 250 у Руані (Франція), де дійшла до півфіналу.

У матчі ¼ фіналу уродженка Нової Каховки обіграла росіянку М. Андрєєву — 6:4, 7:5. А у півфіналі Ангеліна Калініна грала з тенісисткою з Польщі Маґдою Лінетт, яка в ¼ фіналу здолала Аранчу Рус (Нідерланди).

Це був уже другий цього року півфінал Калініної. На турнірі WTA 250 в американському Остіні Ангеліні до фіналу пробитися не вдалося… Була надія, що пощастить у французькому Руані. За всієї поваги до Лінетт, цю суперницю Калініна могла проходити… Але знову не склалося — 6:1, 4:6, 6:2 на користь Лінетт, яка у фіналі побореться з американкою Слоан Стівенс.

Схожі новини