Передплата 2024 ВЗ

Співачка Юлія Юріна 12 років не може отримати українське громадянство

  • 26.01.2024, 11:15
  • 1 222

Екссолістка гурту YUKO, співачка Юлія Юріна протягом останніх 12 років працює в Україні, проте за цей час так і не змогла отримати українське громадянство. Вона родом з Кубані (росія)

Фото: Юлія Юріна
Фото: Юлія Юріна

Про це вона розповіла на своїй сторінці в Instagram.

«Я дуже прошу не писати мені в особисті, що почекай ще, це зараз не на часі і ще щось. Я живу тут (в Україні - ред.) вже 12 років, займаюся традиційною українською культурою, просуваю її тут, створюю українські альбоми, концерти. Займаюся цим вже дуже багато років і… Чекаю на це (українське громадянство — ред.) дуже багато років. Я не хочу досягнути своєї скляної стелі. Мені й так вже немає шляху до телебачення, радіо. Я не виїзна і не можу нічого зробити, щоби просувати українську культуру за кордоном. Скільки мені ще чекати?», — обурилася Юріна.

29-річна Юля переїхала до України одразу як досягла повноліття. Вона одружена з українцем і склала іспит з української мови, але досі не отримала громадянство.

Співачка пояснила, що якщо повернеться до рф за відновленням документів, то її посадять за ґрати за проукраїнську позицію.

«Через рік в мене закінчиться термін дії російських документів, які я ніяк не зможу поновити. В рашці мене посадять за всю мою діяльність і висловлювання, що робити коли закінчиться строк дії посвідки на постійне проживання? Як мені працювати далі, якщо юридично моя посвідка вже не рахується як документ? Що на*уй робити?», — у відчаї написала співачка.

Схожі новини