Передплата 2024 «Добра кухня»

«Дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство»

Деякі водії не видають пасажирам паперових квитків — аби «збити» облік виторгу

Фото ЛМР
Фото ЛМР

Із початку січня контролери ЛКП «Львівавтодор» зафіксували кілька випадків, коли водії маршруток не видавали пасажирам паперових квитків за оплати готівкою. Такі порушення є не лише у транспорті приватних перевізників, а й у комунальному АТП № 1.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Ми­кола Власюк зазначив, що невидача квитків зафіксована у маршрутках № 14 і № 25 (перевізник ТзОВ «Міра і К»), № 31 (перевізник АТП-14 630), № 37 (перевізник АТП № 1). Контролери ЛКП «Львівавтодор» викликали представників Національної по­ліції, які склали протоколи про порушення.

«Коли пасажир заходить у громад­ський транспорт і сплачує за проїзд го­тіявкою, то водій зобов’язаний видати йому квиток, — каже Микола Власюк. — Зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то найперше перевіряє паса­жирів, і в разі відсутності оплати виписує 300 гривень штрафу. Однак виявляється, що є випадки, коли пасажир оплатив за проїзд, але водій не видав йому квитка… У таких випадках наші контролери викли­кають поліцію, яка складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіж­ка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страхівки».

«Водії побачили, що частина львів'ян досі оплачує проїзд готівкою, але не хо­чуть видавати квиток, який друкує прин­тер, „прив'язаний“ до обліку готівкової каси, — каже експерт з транспортних питань Антон Загора. — Система е-квитка водіям невигідна. Є інформа­ція, що через е-квиток деякі водії марш­руток звільнилися, бо їм стало невигідно працювати на „суху“ зарплату… А хтось рятується тим, що не видає квитки, хоча зобов’язаний це робити».

Схожі новини