Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З карток львів‘ян знімає 42 гривні за проїзд в маршрутці…

В ЛКП «Львівавтодор» пояснюють, що трапився програмний збій чеського підрядника, який впроваджує е-квиток

Фото "ВЗ"
Фото "ВЗ"

У Львові знову виник збій у роботі електронного квитка. З карткових рахунків львів'ян знімають значно вищі суми, ніж тариф за Леокарт (13 грн) та оплата банківською карткою (15 грн) — 21, 42 грн. За дві поїздки автобусом в декого знімає з картки аж 60 грн… Для ЛКП «Львівавтодор» це чергові репутаційні втрати.

Пасажири громадського транспорту масово скаржаться в управління транспорту Львівської міської ради та в ЛКП «Львівавтодор». Але наразі марно — там шукають причину і заспокоюють тим, якщо система працює некоректно, то знайдуть механізм повернення коштів на рахунки.

«Прошу прояснити ситуацію з валідатором, якщо проїзд 15 грн, то чому з рахунку зняло вищу плату», — написала в групі «Гаряча лінія Львова» пасажирка Львова Надія Тарасяк.

Деякі пасажири повідомляли «ВЗ», що проблеми з оплатою в транспорті були і після того, як «Київстар» відновив роботу після хакерської атаки. Два з чотирьох валідаторів в салонах несправні, а деякі валідатори зчитують лише Леокарт, а не банківську картку клієнта.

«Проблема з оплатою виникла ще з 23 лютого, — пояснив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич. — Кажуть, що це програмний збій. У міській раді шукають шляхи повернення коштів людям, а коли такі будуть, то оголосять офіційно».

В ЛКП «Львівавтодор» «ВЗ» пояснили: «Схоже, що є програмний збій, але очікуємо підтвердження від чеського підрядника»…

Схожі новини