Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові з’явилась площа Ангелів

  • 24.08.2023, 16:45
  • 1 813

Сьогодні, у День Незалежності України, у центрі Львова урочисто відкрили площу Ангелів. Нова назва громадського простору, що перед Гарнізонним храмом, уособлює і небесне воїнство, і українських героїв — всіх, хто є захисниками добра

Урочисте перейменування площі. Фото: ЛМР
Урочисте перейменування площі. Фото: ЛМР

Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Сьогодні вранці ми вшановували наших Героїв на Личаківському цвинтарі. Але дорога починається з цього храму. Тут кожного дня ми, прощаючись з нашими Героями, споглядаємо в небо. Там є дуже багато ангелів. А тепер це священне військо має великий український підрозділ. І вчора на сесії ми вирішили дати цій площі нову назву — площа Ангелів. Певний символізм назви є і в тому, що символом нашої львівської 80-ї бригади теж є ангел.

Тож маємо велику честь — в День нашої Незалежності зібратися тут і найменувати цю площу новим іменем - іменем Ангелів", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Урочисте відкриття відвідали міський голова Львова Андрій Садовий, військові, родини загиблих захисників, єпископ УГКЦ Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Тарас Михальчук, керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал Павло Ткачук, депутати, громадськість.

Владика Степан Сус, єпископ УГКЦ, каже, що площа Ангелів стане місцем, де кожен може відчувати присутність дорогих людей, яких, навіть попри смерть, не перестає любити.

«Дуже важливо, що ми дочекалися цієї історичної події, коли ця площа має правильну назву. Дякую за це рішення, бо перейменувати те, до чого люди звикли, — є нелегко.

Площа стане місцем, де ми справді будемо почувати себе у безпеці, будемо відчувати присутність тих, кого ми не перестаємо любити, навіть попри те, що смерть нас розлучила. Ангели будуть нам постійно нагадувати, що хтось, кого ми сильно любимо, на кого надіємося і чиї підтримку та захист відчуваємо, завжди поруч. Це наші рідні, друзі, знайомі, наші воїни, яких ми проводжаємо, і які повертаються ангелами в наше життя, в наші будні, в наші труднощі - тоді, коли ми потребуємо, аби нас взяли за руку і провадили", — сказав владика Степан Сус.

Площа Ангелів розташована у центральній частині Львова, між вулицями Театральною та Шевською. Раніше мала назву Стефана Яворського — уродженця Львівщини, митрополита, який певний час служив у росії. Перейменували площу вчора, у межах деколонізації топоніміки у Львівській МТГ.

Схожі новини