Передплата 2024 «Добрий господар»

Замість Милошевичі - Милошовичі

Ще одне село на Львівщині позбавили радянської назви

Фото Львівської районної ради
Фото Львівської районної ради

Селу Милошевичі повернули історичну назву та перейменували його на Милошовичі. За відповідне рішення «Про надання згоди на перейменування населеного пункту Милошевичі» проголосували депутати під час 16-ї чергової сесії Львівської районної ради. Це село належить до Пустомитівської територіальної громади Львівського району. Наступний крок — рішення Львівської обласної ради та остаточне голосування за зміни назви села на сесії Верховної Ради.

Милошовичі - ще одне село на Львівщині, яке позбулося назви, яку штучно нав’язала радянська влада. Назва села Милошовичі є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Тут жили білі хорвати, назва пішла від власної назви Милош (ім'я), де використовується суфікс «-ов-», і вживалась упродовж багатьох століть.

Перша згадка про мініатюрне село Милошовичі на Львівщині датується 1451 роком. Населення тут лише 262 особи, а площа — 1,23 квадратних кілометрів. У 1944 році Армія Крайова убила 36 мешканців села. З цього села походить відомий український педагог Василь Винар.

Схожі новини