Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У готельному комплексі на Прикарпатті сталося масове отруєння

  • 21.06.2021, 12:35
  • 664

Недужих із попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» госпіталізували до Богородчанської центральної районної лікарні

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Так, 20 червня в інфекційне відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» госпіталізували 10 людей, які вживали їжу в готельно-відпочинковому комплексі.

Стан здоров’я — середнього ступеня важкості. Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

За даними місцевого видання gk-press.if.ua, серед постраждалих шестеро підлітків та четверо дорослих. Усі вони — жителі села Саджава, які 17 червня перебували у готельно-відпочинковому комплексі в селі Діброва.

Кількість осіб, які були присутні у відпочинковому закладі, уточнюють.

Читайте також: В оздоровчому таборі на Одещині отруїлися діти: почалось розслідування

Нагадаємо, раніше у Харкові сталося масове отруєння з ознаками гострої кишкової інфекції. Відомо про 67 постраждалих, серед яких 14 дітей.

Для встановлення причин та умов виникнення спалаху інфекційного захворювання 17 червня 2021 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розпочали проведення епідеміологічного розслідування (збору інформації) та позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань безпечності харчових продуктів закладів громадського харчування.

За даним інцидентом порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) ККУ.

Схожі новини