Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мед: користь і шкода улюбленого продукту

  • 21.03.2021, 20:15
  • 30.8K

Мед вважають натуральним замінником цукру, у якому міститься безліч корисних мінералів, зокрема магній, залізо, калій та кальцій. Здавалося б, їж донесхочу, однак експерти застерігають ласунчиків не зловживати цим продуктом

Цілющі властивості меду відомі віддавна. До його складу входять вітаміни В, С, фолієва кислота і каротин. Вважається, що правильне вживання цього природного продукту, сприяє лікуванню багатьох недуг, повідомляє РВ.

Мед застосовують при захворюваннях, які викликають бактерії, віруси або грибки. Він сприяє нормалізації метаболізму і зміцненню імунітету. Цей чудодійний продукт добре загоює рани, порізи та опіки.

Корисні речовини, які в ньому містяться, допомагають нормалізувати кислотність шлункового соку і поліпшити травлення.

Мед позитивно впливає на нервову систему і сприяє поліпшенню якості сну.

Гречаний мед допоможе підвищити рівень гемоглобіну. Мед є природним енергетиком, тому його варто вживати хворим, спортсменам і всім, хто себе фізично навантажує.

Його часто використовують в косметології. Популярністю користуються шампуні, маски і креми, виготовлені на його основі.

Нагрівання меду може перетворити його на отруту. Мед не лише втрачає всі свої вітаміни і корисні ферменти, але і виділяє оксиметилфурфурол, який важко вивести з організму. Ця речовина швидко накопичується і провокує розвиток багатьох захворювань.

Фахівці стверджують, що різке підвищення оксиметилфурфуролу відбувається при нагріванні меду до 65 градусів. Щоб цього не відбувалося, рекомендується почекати, поки чай стане теплим і тільки потім додавати мед. А найкраще при застуді вживати його в первісному вигляді (кілька ложок меду запити звичайною водою), щоб він краще засвоювався.

Мед — це сильний алерген і може бути небезпечним для людей, схильних до алергічних реакцій. Також бувають випадки індивідуального несприйняття продукту. Обережно його треба їсти і людям з цукровим діабетом.

Дітям, що не досягли дворічного віку, також не рекомендується вживати мед, оскільки в ньому є бактерії, які можуть зашкодити слабкому організму малюка.

Схожі новини