Передплата 2024 ВЗ

«Відкрити» Раду для журналістів: депутати зареєстрували постанову

  • 03.04.2024, 17:54
  • 365

Автори постанови наполягають на присутність медіа до кулуарів третього поверху пленарної частини парламенту

У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови № 11 140 «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України „Про деякі питання висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання в умовах дії воєнного стану“ щодо удосконалення порядку висвітлення», ініціаторами якої є здебільшого опозиційні народні депутати: Ірина Геращенко, Володимир В’ятрович, Микола Княжицький та інші.

Автори постанови пропонують виключити можливість фінансування створення з джерел, передбачених на фінансування висвітлення роботи Верховної Ради, інформаційних та інформаційно-аналітичних матеріалів (у тому числі телемарафонів загальнодержавного значення), спрямованих на виконання рішень та нормативно-правових актів щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану.
Крім того, народні депутати пропонують забезпечити фінансування Державного підприємства «Парламентський телеканал «Рада» виключно на потреби висвітлення діяльності Верховної Ради України, її органів, депутатських фракцій (депутатських груп) та позафракційних народних депутатів України.

Також хочуть у дні проведення відкритого пленарного засідання відновити допуск акредитованих представників медіа (журналістів, операторів, фотокореспондентів у кількості не більше двох акредитованих представників одного медіа) до адміністративного будинку Верховної Ради України (м. Київ, вул. Грушевського, 5), але виключно до кулуарів третього поверху пленарної частини парламенту.

Щоб потрапити до будівлі парламенту, представники медіа мають отримати на посту охорони комендатури охорони Верховної Ради України відповідну разову перепустку, що підлягає поверненню на зазначений пост охорони протягом цього робочого дня, але не пізніше ніж через годину після його завершення. Автори постанови пропонують допускати у день пленарного засідання в кулуари третього поверху будівлі парламенту не більше 100 представників медіа. Допуск акредитованих журналістів проводити в порядку ротації.

Схожі новини