Передплата 2024 ВЗ

Лукашенко готовий до діалогу з Києвом і «не тримає зла на Зеленського»

  • 10.01.2021, 19:10
  • 588

Олександр Лукашенко заявив, що готовий відновити діалог з владою України. При цьому він визнав, що наразі політичні відносини між країнами практично заморожені

Правитель Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий відновити діалог з владою України. «Я зла не тримаю на (президента України — Ред.) Володю Зеленського», — сказав він в інтерв'ю у телепередачі на телеканалі «Россия-1», передає DW.

За словами Лукашенка, він «розуміє» Зеленського. «По молодості десь щось сказав. Утім, це ж не означає, що ти весь час повинен на нього дивитися, розуміючи, що відбувається, і на нього ображатися або злитися».

Також Лукашенко прокоментував заяви України, у яких офіційний Київ, як і США та ЄС, не визнав результати президентських виборів у Білорусі. «Вони (влада України — Ред.) заявили, але стосунки у нас добрі, український народ до білорусів ставиться дуже добре, ми до них — ще краще», — сказав Лукашенко.

Він додав, що економічне співробітництво між Білоруссю і Україною продовжує розвиватися. «Тобто, ми базис не зруйнували і не руйнуємо. І навіть якщо потрібно десь чогось для Росії і для України, ми стаємо і в економіці посередниками», — стверджує Лукашенко.

При цьому він визнав, що політичні відносини між Києвом і Мінськом практично заморожені. «Заклякли поки на цьому етапі, ми не маємо контактів жодних, крім посольств», — сказав правитель Білорусі.

Водночас Лукашенко стверджує, що готовий відновити контакти із Зеленським. «Я б косо на нього не дивився, — сказав він. — Поблажливо, косо, з презирством — ніколи. Молода людина, молодий президент. Людина, яка може навчитися, я думаю. Я впевнений в цьому, він же здорова, нормальна людина».

Також Лукашенко висловив думку, що ініціативу для відновлення відносин має проявити українська сторона, а в разі зустрічі з Зеленським він би відповів на питання, які той би міг поставити йому: «Я би відповідав, і може бути, якась розмова б зав'язалася».

Схожі новини