Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїль запроваджує локдаун на два тижні

  • 24.12.2020, 10:35
  • 408

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу й альтернативний прем'єр Бені Ганц вчора, 23 грудня, досягли домовленості про введення на всій території Ізраїлю тотального карантину, починаючи з 17:00 найближчої неділі, 27 грудня. Рішення передали на затвердження кабінету з питань коронавірусу

Обмеження планується ввести строком на 2 тижні з можливістю продовження ще на 2 тижні, якщо не буде досягнута поставлена ​​мета: зменшити добовий показник кількості заражень до 1000 випадків у день, повідомляють vesty.co.il.

Карантин вводиться практично на тих самих умовах, що і попередній, який почав діяти 18 вересня, але з одним важливим винятком: навчальні заклади (дитячі садки і 1−4 та 11−12 класи шкіл) продовжать працювати з 8:00 до 13:00. Робота шкіл і дитячих садів системи спеціальної освіти працюватиме у звичайному режимі.

З 27 грудня буде введена заборона на відвідування інших людей вдома, роботу більшості бізнесів (за винятком супермаркетів, аптек та інших життєво важливих підприємств).

Буде дозволено збиратися до 20 осіб на відкритому повітрі і до 10 — в приміщеннях. Обсяг роботи громадського транспорту буде скорочений на 50%.

Припиниться також робота «зелених островів» — особливих туристичних зон в Ейлаті і на узбережжі Мертвого моря.

Очікується, що кабінет проголосує за введення обмежень на віддалення від будинку. МОЗ наполягає на тому, щоб максимальна відстань, на яку можна було відходити від дому, становила 1000 м.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу заявив на засіданні уряду, приступаючи до обговорення пропозицій про карантин: «Ми повинні діяти швидко, число хворих за короткий термін подвоїлася. Швидкість має критичне значення. Ціна запізнення буде величезною — як з погляду здоров'я населення, так і в економічному аспекті».

У процесі засідання уряд отримав нові дані з центральної лабораторії коронавірусу в лікарні «Шиба» (Тель ха-Шомер), де виявили чотири випадки зараження так званої «лондонської мутацією» коронавірусу. Міністр охорони здоров'я Юлій Едельштейн уточнив, що четверо людей із мутованим COVID прибули до Ізраїлю із Великобританії.

Коментуючи цю інформацію, прем'єр-міністр Нетаніягу сказав: «Нова мутація не більше смертоносна, ніж раніше відомі, але поширюється набагато швидше».

Читайте також: ВООЗ оцінила загрозу «британського» коронавірусу

«Поширення епідемії слід зупинити, і чим раніше, тим краще, — сказав Нетаньяху. — Іншого рішення у нас немає. В Ізраїлі існують оптимальні умови для стримування епідемії. Вакцинація почалася, тому є реальна можливість вийти з кризи раніше, ніж інші країни «.

«Ми домовилися не вводити обмеження під час Хануки, — нагадав глава Ради національної безпеки Меїр Бен-Шабат. — Відтоді рівень захворюваності значно зріс».

«За один тиждень померли 107 хворих на коронавірус. Це дуже тривожне явище. Епідемія набирає обертів», — додав Бен-Шабат.

Координатор боротьби з коронавірусом професор Нахман Аш зазначив, що з початку грудня в арабському секторі рівень захворюваності впав, а в ультраортодоксальному секторі — різко зріс. Він зазначив також, що стало набагато більше тих, у кого захворювання протікає в легкій формі, і це призвело до збільшення навантаження на лікарняні каси.

«Сподіваюся, це не перешкодить проведенню вакцинації», — сказав координатор.

Міністр транспорту Мірі Регев заявила, що 50% ізраїльтян не бажають робити щеплення від коронавірусу, побоюючись, що після другої дози вакцини у них почнеться гостра алергічна реакція. Професор Аш відповів, що ці страхи необґрунтовані, і результати клінічних випробувань не підтверджують версію про раптову алергічну реакцію.

Схожі новини