Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США не допоможуть Україні збивати дрони та ракети, як Ізраїлю

  • 16.04.2024, 11:15
  • 396

У Державному департаменті США наголосили, що Сполучені Штати віддані допомозі Україні «з першого дня»

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це сказав речник Держдепу Метью Міллер, відповідаючи під час брифінгу на запитання про те, чому США і союзники захистили Ізраїль від іранських ракет і дронів, допомігши збити їх, але не роблять такого ж для України, яка регулярно потерпає від масованих російських ударів.

Міллер відкинув порівняння захисту України й Ізраїлю.

«Я вважаю, що передумова запитання, відверто кажучи, трохи абсурдна, тому що вона не відповідає нашій реальності, коли йдеться про підтримку українського народу й українських військових», — сказав він.

«Якщо глянути на наші зобов’язання щодо України, вони включають значне забезпечення протиракетною обороною, щоб дозволити українським військовим збивати безпілотники і ракети і відбивати напади на українців. Це те, для чого ця адміністрація зобов’язалася виділити мільярди і мільярди доларів на системи озброєння, і це не лише американські системи, ми працювали над тим, щоб отримати системи протиповітряної оборони з усього світу, щоб допомогти захистити український народ від атак росії», — зауважив речник.

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон пояснив, що британські війська не допомагають відбивати російські повітряні атаки оскільки країна уникає ескалації у Європі.

Камерон уточнив, що в контексті підтримки Ізраїлю Велика Британія допомагає США у рамках Op Shader — це кодова назва участі Великої Британії у війні проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» — «вони використовують наші літаки, якщо можуть, для збиття ракет і дронів». Водночас він зазначив, що Україна потребує передусім наземних систем протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський, говорячи 15 квітня про дії союзників в Ізраїлі, зауважив, що партнери можуть обʼєднатися також і для захисту України.

Схожі новини