Пельмені з незвичними начинками: рецепти від "Доброго господаря"
Найкращі рецепти
Що може бути краще і смачніше за домашні пельмені? Лише пельмені з різноманітними начинками!
Тісто
500 г пшеничного борошна, 1 яйце, 1 ст. ложка олії, 200 мл води, ½ ч. ложки солі.
Висипати борошно на стіл гіркою і зробити в ньому невелике заглиблення. Акуратно влити туди яйце, підсолену холодну воду й олію. Перемішати, поступово збираючи борошно з усіх боків, поки не вийде круте тісто. Вимісити його руками до однорідної консистенції. Розділити тісто на кілька рівних шматків і зробити з них довгі джгути.
Ці джгутики необхідно нарізати на рівні шматочки невеликого розміру і розкачати на млинчики діаметром близько 5 см. В отриманий млинець вкладати начинку і формувати пельмень. Скласти млинець, скріпити краї тіста і з’єднати його кінці, щоб він отримав круглу форму. Можна тісто тонко розкачати, чаркою вирізати кружальця, викласти по ложечці начинки і стулити край. Кінці з"єднати. Пельмень готовий до варіння.
З грибами і кабачками
1 яйце, 500 г грибів, 100 г кабачка, 2−3 картоплини, 1 цибулина, сіль, спеції, зелень — до смаку, борошно.
Гриби промити і очистити, з кабачків зрізати шкірку і разом з грибами змолоти на м’ясорубці. Додати натерту на дрібній тертці картоплю, подрібнену цибулю і добре перемішати. Щоб фарш вийшов клейким, додати до нього яйце і 2−3 ст. ложки борошна. Додати сіль, перець, подрібнену зелень і знову вимішати.
Після варіння подавати пельмені зі сметаною або вершковим маслом.
Рибні
400 г філе риби, 50 мл молока, 50 г кропу, 1 цибулина, 1 літр рибного бульйону, сіль.
Рибу дрібно нарізати, змішати з посіченою цибулею, влити молоко, додати посічений кріп.
Розкачати тісто, вирізати тонкі кружальця, нафарширувати їх начинкою і защипнути край. Кинути пельмені в киплячий рибний бульйон на 3−4 хв. Подавати гарячими, прикрасити зеленню.
З лівером, морквою і цибулею
500 г субпродуктів, 3 ст. ложки олії, 300 г моркви, 1 цибулина, сіль і спеції — до смаку.
Для фаршу субпродукти зварити, печінку підсмажити на олії, все остудити, змолоти на м’ясорубці, посолити і поперчити. Моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно нарізати, з’єднати з морквою і пасерувати у гарячій олії майже до повної готовності, додавши трохи солі. Фарш з’єднати з охололою морквою і цибулею, влити пів склянки води і все перемішати. Варити пельмені у підсоленій воді 10−12 хв.
М’ясні з капустою
100 г м’ясного фаршу, 7 листків білокачанної капусти, 1 морквина, 1 цибулина, олія соняшникова — для смаження, сіль і перець — до смаку.
Капусту нашаткувати, моркву натерти на грубій тертці і тушкувати разом з капустою до готовності. Фарш обсмажити з цибулею, посолити і поперчити. Капусту з морквою і фарш змішати.
Розкачати тісто, вирізати кружальця, зліпити пельмені і варити як зазвичай.
Із зеленою цибулею, яйцями і квасолею
5 яєць, 300 г зеленої цибулі, 300 г квасолі, масло вершкове, сіль, спеції — до смаку.
Зелену цибулю нарізати не дуже дрібно. Ледь підсмажити на олії. Яйця зварити і дрібно посікти. Змішати посічені яйця з цибулею, посолити та поперчити до смаку і ретельно перемішати.
Окремо зварити квасолю (можна використовувати консервовану), помяти її товкачем на однорідну масу.
Розкачати тісто на великий тонкий корж і нарізати на невеликі квадратики. В середину кожного квадратика покласти начинку і скласти тісто у вигляді конвертика, зліпивши його край між собою. Варити пельмені у киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть.
Смажені китайські
1 цибулина, 150 г свіжих грибів, 20 г сухих грибів, 450 г курячого фаршу, 5 ст. ложок олії, 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки сухого хересу.
Цибулю почистити, посікти і підсмажити на олії (2 ст. ложки).
Сухі гриби замочити на 30 хв у теплій воді, потім дрібно нарізати разом зі свіжими. Додати до цибулі і обсмажувати 8−10 хв.
У глибокій мисці змішати обсмажені з цибулею гриби, курячий фарш, цукор, соєвий соус і вино.
Тісто розкачати завтовшки 0,5 см, за допомогою склянки вирізати кружальця діаметром 9−10 см. Викласти зверху начинку. Краї пельменів красиво защипати. Викласти пельмені на пательню з олією і обсмажити, поки низ не стане золотистим. Влити воду, щоб вона покрила пельмені на половину, і готувати, поки вода не випарується.
Коли вода випарується, підсмажити пельмені до золотистого кольору і подавати до столу із зеленню і соусом.