Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пельмені з незвичними начинками: рецепти від "Доброго господаря"

Найкращі рецепти

Що може бути краще і смачніше за домашні пельмені? Лише пельмені з різноманітними начинками!

Тісто

500 г пшеничного борошна, 1 яйце, 1 ст. ложка олії, 200 мл води, ½ ч. ложки солі.

Висипати борошно на стіл гіркою і зробити в ньому невелике загли­блення. Акуратно влити туди яйце, підсолену холодну воду й олію. Пе­ремішати, поступово збираючи бо­рошно з усіх боків, поки не вийде круте тісто. Вимісити його руками до однорідної консистенції. Розді­лити тісто на кілька рівних шматків і зробити з них довгі джгути.

Ці джгутики необхідно нарізати на рівні шматочки невеликого розміру і розкачати на млинчики діаметром близько 5 см. В отриманий млинець вкладати начинку і формувати пель­мень. Скласти млинець, скріпити краї тіста і з’єднати його кінці, щоб він отримав круглу форму. Можна тісто тонко розкачати, чаркою ви­різати кружальця, викласти по ло­жечці начинки і стулити край. Кінці з"єднати. Пельмень готовий до ва­ріння.

З грибами і кабачками

1 яйце, 500 г грибів, 100 г ка­бачка, 2−3 картоплини, 1 цибули­на, сіль, спеції, зелень — до сма­ку, борошно.

Гриби промити і очистити, з ка­бачків зрізати шкірку і разом з гри­бами змолоти на м’ясорубці. Додати натерту на дрібній тертці картоплю, подрібнену цибулю і добре перемі­шати. Щоб фарш вийшов клейким, додати до нього яйце і 2−3 ст. ложки борошна. Додати сіль, перець, по­дрібнену зелень і знову вимішати.

Після варіння подавати пельмені зі сметаною або вершковим маслом.

Рибні

400 г філе риби, 50 мл молока, 50 г кропу, 1 цибулина, 1 літр риб­ного бульйону, сіль.

Рибу дрібно нарізати, змішати з посіченою цибулею, влити молоко, додати посічений кріп.

Розкачати тісто, вирізати тонкі кружальця, нафарширувати їх на­чинкою і защипнути край. Кинути пельмені в киплячий рибний буль­йон на 3−4 хв. Подавати гарячими, прикрасити зеленню.

З лівером, морквою і цибулею

500 г субпродуктів, 3 ст. лож­ки олії, 300 г моркви, 1 цибулина, сіль і спеції — до смаку.

Для фаршу субпродукти зварити, печінку підсмажити на олії, все осту­дити, змолоти на м’ясорубці, посо­лити і поперчити. Моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно нарізати, з’єднати з морквою і па­серувати у гарячій олії майже до по­вної готовності, додавши трохи солі. Фарш з’єднати з охололою морквою і цибулею, влити пів склянки води і все перемішати. Варити пельмені у підсоленій воді 10−12 хв.

М’ясні з капустою

100 г м’ясного фаршу, 7 лист­ків білокачанної капусти, 1 морк­вина, 1 цибулина, олія соняш­никова — для смаження, сіль і перець — до смаку.

Капусту нашаткувати, моркву натерти на грубій тертці і тушкува­ти разом з капустою до готовності. Фарш обсмажити з цибулею, посо­лити і поперчити. Капусту з морквою і фарш змішати.

Розкачати тісто, вирізати кру­жальця, зліпити пельмені і варити як зазвичай.

Із зеленою цибулею, яйцями і квасолею

5 яєць, 300 г зеленої цибулі, 300 г квасолі, масло вершкове, сіль, спеції — до смаку.

Зелену цибулю нарізати не дуже дрібно. Ледь підсмажити на олії. Яйця зварити і дрібно посікти. Змі­шати посічені яйця з цибулею, посо­лити та поперчити до смаку і ретель­но перемішати.

Окремо зварити квасолю (можна використовувати консервовану), по­мяти її товкачем на однорідну масу.

Розкачати тісто на великий тон­кий корж і нарізати на невеликі ква­дратики. В середину кожного ква­дратика покласти начинку і скласти тісто у вигляді конвертика, зліпивши його край між собою. Варити пель­мені у киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть.

Смажені китайські

1 цибулина, 150 г свіжих грибів, 20 г сухих грибів, 450 г курячого фаршу, 5 ст. ложок олії, 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки сухого хересу.

Цибулю почистити, посікти і підсма­жити на олії (2 ст. ложки).

Сухі гриби замочити на 30 хв у теплій воді, потім дрібно нарізати разом зі сві­жими. Додати до цибулі і обсмажувати 8−10 хв.

У глибокій мисці змішати обсмажені з цибулею гриби, курячий фарш, цукор, соєвий соус і вино.

Тісто розкачати завтовшки 0,5 см, за допомогою склянки вирізати кру­жальця діаметром 9−10 см. Викласти зверху начинку. Краї пельменів кра­сиво защипати. Викласти пельмені на пательню з олією і обсмажити, поки низ не стане золотистим. Влити воду, щоб вона покрила пельмені на поло­вину, і готувати, поки вода не випару­ється.

Коли вода випарується, підсмажи­ти пельмені до золотистого кольору і подавати до столу із зеленню і со­усом.

Схожі новини