Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"У нас різні формати спілкування": Зеленський розповів про комунікацію з Путіним

  • 23.09.2020, 16:35
  • 615

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю словацькому економічному виданню "Hospodarske noviny" розповів, чи спілкується він напряму з президентом Росії Володимиром Путіним

Інтерв'ю Зеленського іноземному виданню цитує Офіс президента.

На запитання: Чи спілкуєтеся ви напряму з Путіним? Український президент відповів:

«У нас є різні формати спілкування з президентом Путіним — це і Нормандський чотиристоронній формат, і двосторонній формат: коли є така необхідність, ми говоримо напряму. Це допомагає знайти потрібні рішення, важливі не лише для України, але й для всієї Європи…

Комунікація з Президентом Росії обмежена, але предметна. Як перфекціоніст я хотів би більшої ефективності від нашого діалогу".

Президент України також навів приклади таких переговорів і додав, що торік у грудні він з Путіним зміг домовитися про транзит російського газу через територію України, а 26 липня — про режим «тиші» на Донбасі.

Читайте також: Зеленський розмовляє з Путіним у «необхідні для цього моменти»

Нагадаємо, 15 вересня під час спільного брифінгу з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом Зеленський заявив, що говорити про стосунки між ним та президентом Р Ф Володимиром Путіним занадто рано, оскільки країни втратили значення слова «стосунки» після того, як держава-агресор анексувала Крим і окупувала Донбас.

Схожі новини