Передплата 2024 «Добрий господар»

"ЛНР" заборгувала Україні майже 200 млн гривень за спожиту воду

  • 06.09.2020, 12:15
  • 674

Бойовики так званої «ЛНР» планують відмовитись від води, яку Україна постачає на окуповану території

Про це у коментарі hromadske повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, наразі бойовики зменшили обсяг води, яку вони відбирають через Попаснянський водоканал.

«Йдуть такі розмови на рівні Тристоронньої контактної групи, що з січня вони можуть взагалі відмовитись», — сказав Гайдай.

Він зауважив, що внаслідок цього водоканал отримає від 7 до 12 млн грн збитків на місяць.

Голова облдержадміністрації зауважив, що наразі йдуть перемовини про компенсацію, яку так звана «ЛНР» має сплатити за спожиту воду.

«Ми наполягаємо на тому, що вони нам боргують майже 170 млн грн, і у нас є документи, які підтверджують цю суму. Вони кажуть, що вони готові заплатити десь 87. Можливо, ми погодимось на компенсацію на 87 млн, але пропишемо, що ми не погоджуємось із цією сумою», — повідомив Гайдай.

Читайте також: Не витримав: снайпер «ЛНР» здався ЗСУ

Нагадаємо, на Луганщині сім насосних станцій відключили від електропостачання 24 грудня 2019 року через заборгованість. Унаслідок цього без централізованого водопостачання залишилися частково міста Лисичанськ, Привілля та Новодружеськ — близько 46 тисяч абонентів.

У жовтні 2019 року повідомлялося, що водоканал заборгував 168 мільйонів гривень за електроенергію компанії «Луганське енергетичне об'єднання». Головний інженер «Лисичанськводоканалу» Віктор Францов зазначав, що вже на той час ситуація була досить критичною, оскільки сплачувати борги у комунального підприємства немає можливості.

Відтак 27 грудня 2019 року на Луганщині відновили електропостачання на насосних станціях.

Схожі новини