Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині послаблень карантину не буде?

Львівським медикам, які інфікувалися коронавірусом, обіцяють виплатити по 100 тисяч гривень

Наприкінці травня у Львові та області навряд чи буде послаблення карантину. Усе через чимало нових інфікованих COVID-19. Станом на 28 травня, серед 70 пацієнтів, у яких в області лабораторно підтвердили коронавірус, 53 — львів’яни. Про це заявив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це дуже тривожний дзвіночок, — каже мер Львова. — Багато аналізів просто не зроблені, адже лабораторії не мають такої спроможності. Тому прийняли рішення — купити міську незалежну ла­бораторію. Думаю, на осінь ми її вже отримаємо, працюватиме у лікарні швидкої медичної допомо­ги. Матимемо можливість робити більше тестів, аніж чотири лабораторії, які є в місті».

Садовий наголосив, що прийняття рішень щодо послаблення карантину уряд поклав на обласну ко­місію з питань надзвичайних ситуацій. Міста цього права позбавлені. «Якщо аналізувати ситуацію у світі, то бачимо тенденцію: там, де є послаблення карантину, може бути зростання захворюванос­ті, — заявив Садовий. — Садочки Львова готові до відкриття. Тож наприкінці травня комісія Львівської ОДА має ухвалити рішення про те, чи запрацюють дошкільні навчальні заклади. Громадський тран­спорт у Львові курсує у режимі спецперевезень — користуватись можуть усі мешканці, які їдуть на роботу. Кількість одиниць транспорту на марш­рутах суттєво збільшено. Масковий режим у тран­спорті обов’язковий, і займати можна лише сидячі місця». Але з вікон нашої редакції видно маршрут­ки, у яких люди не лише сидять, а й стоять…

Попри невтішну статистику щодо нових інфі­кованих, кафе та ресторани Львова надалі при­йматимуть гостей. Щоправда, лише на літніх май­данчиках. «Літні майданчики можуть працювати, бо це на свіжому повітрі. Щодо роботи в примі­щеннях — дуже багато питань. Регулярно спілкуюсь із лікарями, і вони переконані: якщо ви на свіжому повітрі, то проблем немає, навіть не обов’язково носити маску, якщо це парк чи сквер. Якщо ж ви у приміщенні, де багато людей, то масковий режим — обов’язковий. А як сидіти у ресторані, де багато людей, і зберігати дистанцію два ме­три та споживати їжу без маски?» — зауважив мер Львова.

А тим часом..

Усім медикам Львова, які захворіли на ко­ронавірус, виплатять по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. «За» проголосува­ли на сесії депутати Львівської міської ради. Станом на 27 травня на коронавірус захворів 141 львівський медпрацівник: 54 лікарі, 49 медичних сестер, 17 молодших медичних сестер, 13 лаборантів, 3 рентген-лаборан­ти, 5 адмінпрацівників. Із них 36 вже одужа­ли, двоє медичних працівників померли.

Схожі новини