Передплата 2024 «Добра кухня»

Закарпатські гриби полетять до Нью-Йорка

Після затяжних теплих дощів грибники і збирачі суниць висипали до лісу — почався сезон «тихого полювання».  Хтось, можливо, приніс додому лише кілька «правдивок» на зупку чи грибну мачанку, але є й такі затяті «полювальники», які знають місця, де росте сила-силенна білих грибів.

Кому пощастило найбільше, ділиться світлинами у соцмережах. Жінка із Закарпаття Анна Ференцик зібрала у Великоберезнянському районі стільки грибів, що вистачить і наїстися досхочу, і на Різдво насушити.

«Врожай» Анни Ференцик, зібраний у Великоберезнянському районі.
«Врожай» Анни Ференцик, зібраний у Великоберезнянському районі.

Попри те, що грибний сезон лише недавно стартував, є такі фартові, що б’ють справжні рекорди. Василь Шпонтак з друзями за три з половиною години «притягнули» з лісу… 150 кілограмів білих грибів.

Пан Василь приїхав зі США погостювати вдома, на своїй рідній Ужгородщині. Чоловік тривалий час живе у Нью-Йорку. Ще за океаном мріяв: як тільки приїде на Закарпаття, піде до лісу. Але й сам не сподівався, що збере такий врожай. 150 кілограмів грибів він з товаришами зібрав у Перечинському районі. Прийшли до лісу о 6-й ранку, а й 9.30 грибів вже не було куди класти. За словами пана Василя, увесь врожай «вполювали» майже на одному місці.

Усі гриби чоловік забирає до Америки. За його словами, там, у Нью-Йорку, цим лісовим урожаєм він поділиться зі своїми друзями-українцями та з українською церквою. Священик місцевого храму, почувши про вдале «тихе полювання» Василя Шпонтака, сказав, що з нетерпінням чекає на гостинець.

Схожі новини