Передплата 2024 «Добра кухня»

Щоденне горнятко кави назвали «ліками» для мозку

  • 20.12.2018, 10:40
  • 1 085

Дослідники встановили: холестерин здатний проникати в мозок і провокувати процеси, що ведуть до розвитку недоумства. Втім, американські фахівці виявили, що регулярне вживання кави захищає людський мозок від шкідливого впливу холестерину.

Про це повідомляє «Портал про здоров'я».

Наукові співробітники Університету Північної Дакоти виявили надзвичайно корисний ефект кави стосовно головного мозку. З’ясувалося, що щоденне вживання однієї чашки кави в день йде на користь функцій гематоенцефалічного бар’єру, захищає клітини мозку від руйнуючих їх компонентів.

За умови, що у людини немає серцево-судинних захворювань та індивідуальних протипоказань, щоденне вживання чашки кави виявиться ефективною захисною мірою для мозку в плані профілактики захворювань, що призводять до появи деменцій та недоумства. «Особливо кава корисна для осіб, які страждають на хворобу Альцгеймера, у яких підвищується рівень холестерину і гематоенцефалічний бар’єр не справляється зі своїми функціями», — зауважили автори наукового проекту.

Проникнення холестерину через гематоенцефалічний бар’єр в людський головний мозок викликає в ньому інтенсивний процес зростання кількості амілоїдних бляшок, який в 20 разів підвищує ризик появи у людини хвороби Альцгеймера.

Схожі новини