Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку
Заради гострого розуму багато хто вдається до розвивальних ігор для мозку або дієтичного харчування. Але, на думку неврологів, ваш набір спецій може стати ключем до когнітивної життєздатності, особливо в поєднанні з ранковою кавою
Кориця. Багата на антиоксиданти, вона стабілізує рівень цукру в крові, що вкрай важливо для когнітивних функцій і профілактики захворювань.
Куркума. Її активна сполука, куркумін, бореться із запаленнями, окиснювальними ушкодженнями та сприяє росту нейронів.
Імбир. Протизапальні властивості сприяють когнітивній функції та балансу нейротрансмітерів.
Мускатний горіх. Забезпечує нейропротекцію, покращує пам’ять і підвищує настрій.
Чорний перець. Посилює засвоєння куркуміну, підтримуючи здоров’я мозку і травлення.