Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Тернополі відкрили пам’ятник Головному отаману військ УНР

Пам’ятник українському державному, військовому та політичному діячеві встановили в однойменному сквері Симона Петлюри.

І приурочили відкриття до 27-ї річниці Незалежності України. Торік там було проведено реконструкцію, внаслідок якої з’явився дитячий та спортивний майданчик, пішохідні доріжки та оновили систему вуличного освітлення.

Ініціаторами встановлення пам’ятника були жителі бульвару, а за його реалізацію взялася Тернопільська обласна громадська організація «Підприємці Галичини». Автором проекту став тернопільський архітектор Данило Чепіль. За словами архітектора, важко було домовитися саме до Дня Незалежності відлити постамент.

«Постамент ми старалися зробити витонченим, — каже пан Чепіль. — В обличчі Симона Петлюри ми передали усю героїку нашого народу».

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, встановлення пам’ятника є символічним. Історики вважають Симона Петлюру фундатором збройних сил України.

«У час, коли Україна вже 27 років Незалежна, проте й надалі продовжує боротися за свою Незалежність у війні, дуже символічним є відкриття пам’ятника цій історичній постаті у Тернополі. Сподіваюся, сучасне та наступне покоління буде вивчати досвід Симона Петлюри та так само віддано боротися за Україну, за її краще майбутнє, як вільної, незалежної та самостійної країни», — сказав Сергій Надал.

Схожі новини