Передплата 2024 «Добрий господар»

Головне питання — Україна: зроблено гучний прогноз по зустрічі Трампа з Путіним

  • 07.07.2018, 12:36
  • 492

Українське питання буде однією з головних тем, які збираються обговорювати президенти США і Росії Дональд Трамп і Володимир Путін на запланованій зустрічі в Гельсінкі.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів політолог Андрій Бузаров.

За його словами, проблема Донбасу і неефективності переговорів між сторонами конфлікту точно буде обговорюватися на зустрічі

«Звичайно, українське питання буде головним. Хоча багато аналітиків вважають, що ця зустріч ніяким чином не поліпшить і не погіршить ситуацію в Україні, але думаю, вони її точно будуть дуже довго обговорювати. І тут є як мінімум дві причини, чому ця тема буде важливою. По-перше, повний ступор і безвихідь у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. Не працює формат Суркова-Волкера, фактично не працює „нормандський формат“, контактна група в Мінську займається тільки питанням обміну полоненими. Ефективних переговорних майданчиків щодо Донбасу не існує. Тільки Америка і Росія здатні змінити цю ситуацію. Тому я думаю, що вони можуть спробувати інтенсифікувати і актуалізувати роботу будь-якого майданчика щодо Донбасу», — зазначає політолог.
Однак важливою темою для обговорення, говорить Бузаров, практично напевно буде не тільки Донбас, а й політична ситуація в Україні взагалі, зокрема прийдешні президентські вибори.

«І друга причина, чому вони повинні серйозно про щось домовитися або поговорити, — це майбутні президентські вибори. У березні будуть президентські вибори в Україні — в Америці та Росії не можуть цього не враховувати. Мені часто ставлять питання: а чи буде Росія якось впливати на президентські вибори в Україні? Чи буде вона намагатися впливати на ситуацію в Україні? Звичайно, буде. Але не тільки Росія буде впливати на ситуацію в Україні, є й інші країни, які будуть впливати на кандидатів у президенти», — підкреслює експерт.

Схожі новини