Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Топ-напрямок літнього відпочинку — іспанська Марбелья

У першій п’ятірці рейтингу European Best Destinations також Монако, Мальта, Женева й Батумі

Іспанську Марбелью порівнюють з французьким Сен-Тропе: теж дуже дорого, хмара людей і модні бутики з космічними цінами. Але туристи їдуть... Фото tourscanner.com
Іспанську Марбелью порівнюють з французьким Сен-Тропе: теж дуже дорого, хмара людей і модні бутики з космічними цінами. Але туристи їдуть... Фото tourscanner.com

Міжнародна організація European Best Destinations (EBD) визначила 20 найкращих місць у Європі, де варто відпочивати влітку 2024 року. Для цього EBD провела спеціальне опитування, в якому взяли участь близько мільйона осіб, що живуть у 172 країнах світу.

Відпочинковий рейтинг European Best Destinations впев­нено очолила Марбелья, роз­ташована на півдні Іспанії. Це курортне місто приваблює лю­бителів позасмагати на пля­жах (хмарна погода в Марбельї трапляється лише зрідка), при­хильників активного відпочинку (зокрема, гри у ґольф) і гурма­нів, яким до смаку місцева кух­ня.

Загалом, Марбелью вже дав­но порівнюють із французьким курортом Сен-Тропе, який про­славили кумедні кіношні жан­дарми. Як і в Сен-Тропе, у Мар­бельї не бракує вишуканих ресторацій і найдорожчих яхт, а також бутиків, у яких вибагливі туристки можуть придбати речі з останніх колекцій найвідомі­ших модних домів Європи.

Свого часу будинки в Марбе­льї мали легендарні британські кінозірки Одрі Гепберн і Шон Коннері. А нині на цей іспан­ський курорт на Середземно­му морі вчащає зірковий порту­гальський футболіст Криштіану Роналду.

До першої трійки рейтингу EBD увійшли ще дві туристич­ні перлини Середземномор’я — князівство Монако й острів­на Мальта. На четвертому міс­ці швейцарська Женева, а на п’ятому… грузинський Бату­мі. Невже туристам із Європи так смакують хачапурі й хінка­лі?.. До топ-10 найкращих єв­ропейських напрямків для літ­нього відпочинку-2024 також потрапили, за даними опиту­вання EBD, Рига (Латвія), ост­рів Мадейра (Португалія), Флоренція (Італія), Лондон (Велика Британія) і Рейк’явік (Ісландія).

Опитування European Best Destinations зафіксувало ще одну цікаву тенденцію.

«Ми зауважили, що люди влітку також охоче їдуть у міс­ця, далекі від проторених ту­ристичних стежок. Наприклад, Леж-Кап-Ферре (Франція), ост­рів Понца (Італія), Порто-Веккіо (Франція, острів Корсика) або ж Фарерські острови», — розпо­вів виданню Forbes генераль­ний директор European Best Destinations Максимільєн Ле­жен.

Утім, такий тренд можна по­бачити лише у другій десят­ці рейтингу EBD. Зокрема, на­прямки, які назвав пан Лежен, зайняли, відповідно, 11-те, 13-те, 14-те й 16-те місця. До топ-20 рейтингу увійшли та­кож Сієнна (Італія), винороб­ний регіон Шампань (Франція), Сірміоне (Італія, озеро Ґарда) і острів Тассос (Греція).

Схожі новини