Передплата 2024 «Добрий господар»

В оксамитовий сезон — у Грецію, Занзібар і навіть африканський Кабо-Верде

Цього року турецькі та єгипетські морські курорти майже втратили українського відпочивальника

Цього оксамитового сезону українці мають змогу відпочити на пляжах Кабо-Верде значно дешевше, ніж у "заїждженій" Туреччині. Фото зі сайту "Мандруй"
Цього оксамитового сезону українці мають змогу відпочити на пляжах Кабо-Верде значно дешевше, ніж у "заїждженій" Туреччині. Фото зі сайту "Мандруй"

Цьогоріч українці бронюють відпочинок на морі в оксамитовий сезон значно меншими темпами, ніж до широкомасштабного вторгнення рф. У туристичних фірмах кажуть, що багато хто економить на відпочинку: якщо і їдуть, то зазвичай обирають дешевші курорти і бюджетні готелі. Втратили популярність Туреччина та Єгипет. По-перше, через невиправдану дорожнечу Туреччини (старт — від 75 тисяч гривень за тижневий відпочинок), по-друге, через небажання українців зустрітися там із російськими відпочивальниками… Популярні напрямки оксамитового сезону українців у 2023 році — материкова та острівна Греція, Італія, острів Сицилія, Сардинія. З екзотичних країн — острів Занзібар (Танзанія), Мальдіви, Таїланд, Мадагаскар, Бразилія, Шрі-Ланка.

Як розповіла для «ВЗ» власниця туристичної фірми Оксана Гутник, польські туроператори відкрили новий напрямок, куди можуть подорожувати українці в оксамитовий сезон — курорт Кабо-Верде, що на західному узбережжі Африки, держава на 18-и островах в Атлантичному океані. «Для наших туристів цей напрямок цікавий тим, що там ще майже ніхто не був», — вважає пані Оксана. — Кабо-Верде славиться своїм унікальним підводним світом. Це для любителів снорклінгу та дайвінгу, які не обмежуються лише Червоним морем".

Тижневий відпочинок у чотиризірковому готелі Кабо-Верде стартує від 42 тисяч гривень за одну особу. При тому, що в готелі туристи мають сервіс «Все включено». Чим не альтернатива «заїждженій» Туреччині?

«Є попит на острівні екзотичні курорти, — продовжує розмову Оксана Гутник. — З польських Варшави та Катовіце відкрито чимало прямих авіарейсів до екзотичних місць. Найпопулярніший і доволі не дорогий напрямок — острівний архіпелаг в Індійському океані Занзібар. Тижневий відпочинок у тризірковому готелі Занзібару коштує від 45 тисяч гривень за особу. Далі у рейтингу — Мадагаскар, Таїланд, курорти Бразилії. Мальдіви теж популярні, але не настільки, бо, звичайно, дорожчі. Там тижневий відпочинок стартує від 90 тисяч гривень. Але ще дорожчим, ніж Мальдіви зараз є відпочинок на грецькому острові Міконос. Це елітний відпочинок з доволі високим цінником, на цей острів теж є попит серед окремих категорій туристів. Чому його обирають українці? Бо там спеціальна елітна тусовка, дорогі готелі, хороший клімат. В туризмі бувають дешеві Мальдіви і дорога Греція».

У Європі популярні напрямки оксамитового сезону — Греція, Іспанія, Кіпр, Хорватія, Чорногорія, Болгарія. За хорошої погоди на пляжах цих курортів можна відпочивати до кінця вересня. Цьогоріч Греція є значно доступнішою за вартістю, ніж минулих років. Якщо їхати автобусом — від 15 тисяч гривень за тижневий відпочинок з особи, якщо літаком — від 25 тисяч гривень.

«У вересні хороші ціни на відпочинок у Європі, влітку таких пропозицій не було. Популярні грецькі острови — Корфу, Лефкада. Не має попит Крит», — підсумувала Оксана Гутник.

Схожі новини