Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Москва гуляє у Львові. «По-багатому»…

Красиво жити не заборониш… Хоча під час війни варто було б запровадити якісь обмеження на розкіш, щоб не травмувати вразливе через війну суспільство ось такими розкішними весіллями. Про що йдеться? Йдеться про «бенкет під час війни»: весілля року, яке вже понад тиждень обговорюють шоковані українці

Впродовж двох днів, 7−8 жовтня, у п’ятизірковому комплексі Emily Resort, неподалік Львова, святкували весілля львів'яни — 31-річний Ростислав Ільницький — колишній прокурор та 27-річна Роксолана Москва — колишня працівниця відділу кадрів Територіального управління ДБР у Львові. Як жартують у соцмережах, Москва гуляє у Льво­ві…

Серед гостей масштабного і вкрай коштов­ного свята — місцеві правоохоронці, податківці, адвокати, депутати та бізнесмени… Розважали публіку — зіркові артисти. У світлі софітів весілля виглядало наче світлове зіркове шоу! Вартість забави — «космічна», підрахувати її вкрай важко, оскільки там було стільки «прибамбасів», що ви­значити остаточну суму важко! Чи доречними є такі пишні гуляння під час війни? Звісно, це ри­торичне питання.

Можливо, цю гулянку і не по­мітила б широка громадськість, якби не відео весільного торта, яке оприлюднила у соцмережах наречена Роксолана Москва. На гігантський двометровий весільний торт звернули увагу журналісти LVIV.MEDIA.

За цей двометровий торт і «зачепилися» журналісти.
За цей двометровий торт і «зачепилися» журналісти.

Він на­гадував торт зі сюрпризом від… мафії з легендарного кінофіль­му «У джазі тільки дівчата». Такі «мафіозні» торти були попу­лярними на весіллях початку XX століття. Тоді журналісти вирі­шили придивитися до цього ве­сілля та поцікавитися, хто ж це так святкує - на широку ногу…

У ЗМІ писали, що вартість ве­сільного торта — близько 100 тис. грн. Однак, як з’ясував «ВЗ», весільний торт обійшов­ся нареченим значно дорожче: його вартість може сягати 5−10 тисяч доларів, залежно від ін­ґредієнтів. Але гігантський торт — це не найбільш вражаюче на цьому весіллі.

То хто ж ці багатії, які до­зволили собі таке розкішне святкування?

Як з’ясували журналісти, на­речений — Ростислав Ільницький — у 2019 р. був у Радехові заступ­ником місцевого прокурора. Піс­ля цього начебто планував стати головним прокурором Херсон­ської області, але не склалося. Кілька місяців тому Ільницький за власним бажанням звільнив­ся з посади прокурора прокура­тури Печерського району Києва. Ким і де зараз працює Ростис­лав Ільницький, невідомо.

Наречена — Роксолана Мо­сква — працювала у Львівсько­му державному бюро розслі­дувань. Її звільнили із бюро у березні 2022 року, однак їй це не сподобалося, і вона че­рез суд вирішила повернутися на престижну роботу. У верес­ні 2022 року Восьмий апеляцій­ний адміністративний суд поно­вив її на посаді та стягнув на її користь 231 тис. грн за вимуше­ний прогул (принаймні части­ну вартості торта вона відбила). ДБР оскаржує це рішення у Вер­ховному суді, рішення апеляцій­ної інстанції не набуло законної сили. Окрім того, наречена — донька адвокатки та бізнес-леді Богдани Москви та родичка ко­лишньої дружини ексочільника ДБР Романа Труби (тепер зро­зуміло, чому вона там працю­вала). До речі, Богдана Москва дуже любить публічність, відвід­ує світські заходи, дає інтерв'ю глянцевим журналам, де роз­повідає про свою, зокрема, по­божність. Як бачимо, публічним стало і весілля її доньки… Який день поспіль воно не сходить з рейтингів у TikTok.

Грандіозне святкування тривало два дні. У перший день на весіллі у пари було 300 гостей. Для них виступали Олександр Пономарьов, Оль­га Полякова, гурт «Дзвони сон­ця».

Ольга Полякова розважає гостей.
Ольга Полякова розважає гостей.

Ведучим свята був шоумен Григорій Решетник. Другого дня запросили 200 гостей, їх розва­жав Дзідзьо.

Святкування було оформлене в українському сти­лі, молода замість білої одягла вишивану сукню, а молодий пе­реодягнувся у вишиванку. У ви­шиванках були і гості. Ну усі ж патріоти!

Тішимося, що наші зірки на­решті почали заробляти грубі гроші. Бо раніше нарікали, що через ковід, а потім війну їхні за­робітки суттєво зменшились, деякі казали, що ледь зводять кінці з кінцями. Гонорари у зірок такого рівня чималенькі. Тож які нині у них гонорари? Звісно, як домовляться, але, наприклад, Оля Полякова за свій виступ за­звичай просить 20−25 тисяч до­ларів, Дзідзьо і Олександр По­номарьов — по 10−12 тисяч доларів… Ведучий Григорій Ре­шетник бере за свої послуги від 4 тисяч доларів.

Скільки коштувало саме святкування? Журналістка «ВЗ» зателефонувала у Emily Resort, що у Винниках, і запитала, скіль­ки коштує оренда зали для ве­сілля? Вартість оренди зали, розповіла менеджер, — 10 ти­сяч доларів (з 7-ї години ранку до 24.00, у зв’язку з комендант­ською годиною роботу закла­ду можна продовжити макси­мум до другої години ночі). «А далі працюємо по меню. Меню стартує від 3 тисяч грн з кожної особи», — сказала менеджерка закладу. Звісно, це мінімум, на­вряд чи молодята зупинились на такій смішній цифрі…

Журналісти «ВЗ» дізнали­ся, що лише оформлення залу від флористів у цьому рестора­ні коштувало родині плюс-мінус 70 тисяч доларів! Наприклад, декор для столу молодят, з жи­вими квітами, обійшовся у 3−5 тисяч доларів. Вартість одного букетика, які стояли на столиках у гостей, — 300 доларів. А сто­лів було щонайменше тридцять. Вартість фотозони — від 8 до 10 тисяч доларів! Світло коштувало «в районі» 20 тисяч доларів.

Центральний букетик на столі коштує 300 доларів...
Центральний букетик на столі коштує 300 доларів...

На весілля нареченому бать­ки подарували новий Mercedes-Benz GLE Каблучка молодої від відомої фірми Graff коштує 50 тисяч доларів (з діамантом в один карат).

Напередодні весілля по­дружжя розглядало різні варі­анти весільної сукні. Молода пара навіть їздила на примірку за кордон. Плюс — поєднали ко­рисне з приємним, відпочили.

Отже, напередодні весіл­ля подружжя відвідало декілька країн та доро­гих курортів. За місяць до весіл­ля наречені побували у Монако, а також у французьких Канні та Парижі. Звідти Роксолана ви­ставляла фотографії, згодом, звісно, усі прибрала.

Фото з Канна, куди напередодні весілля їздили молодята.
Фото з Канна, куди напередодні весілля їздили молодята.

У Парижі наречена обирала весільну сукню. Зокрема, побу­вала у брендовому бутику Zuhair Murad, заснованому ліванським дизайнером. Наречена вистав­ляла «сторіс» з цього бутика, де приміряла весільні сукні. Вар­тість таких брендових суконь — від 30 до 100 тисяч доларів. Але молода все ж зупинилась на сукнях від львівської дизайнер­ки Роксолани Богуцької. Патріо­тизм переміг! Та й ціни у Богуць­кої більш лояльні.

Пара їздила також до Італії. У Римі знімали «лав-сторіз»…

Виникає логічне запитання: в який спосіб 31-річний чоло­вік спокійно виїхав за кордон під час війни? Очевидно, скорис­тався послугами якогось Благо­дійного фонду? Цікаво, якого?

Які можна зробити висно­вки з цієї красномовної історії? По-перше, таке помпезне весіл­ля навіть у мирний час виглядає, м’яко кажучи, не по-сучасному. У цивілізованих і більш замож­них країнах, ніж Україна, зазви­чай святкують більш камерно. Втім, там не прийнято ось так викидати гроші на вітер, щоб комусь показати, які вони кру­ті і заможні. Це — кіч і несмак. По-друге, в країні війна, страш­на біда. Десятки тисяч українців загинули, втратили житло, краї­на майже два роки в горі… Звіс­но, життя триває, люди одру­жуються, святкують інші радісні події, але з почуттям міри і при­стойності, з врахуванням і розу­мінням реалій. Вражає, що ніх­то з учасників цього святкування «по-багатому» з демонстрацією своїх статків не порадив вину­ватцям події скоротити свої за­баганки. Невже, якби торт був утричі меншим, молодятам було б менш солодко? Може, тобі б ніхто і не звернув особливої ува­ги на це диво-весілля. Але почут­тя міри — не про цих людей. Спо­діваємося, усі зроблять належні висновки. Хоча… Знаючи психо­тип таких персон, можу припус­тити: вони вважають, що всю цю веремію здійняли, бо… їм про­сто заздрять.

Схожі новини