Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Виглядає максимально демократично»: Лубінець про закон щодо мобілізації

  • 17.04.2024, 08:15
  • 362

Ухвалений Верховною Радою та підписаний президентом закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби є «найкращим варіантом» з можливих

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це омбудсмен розповів під час брифінгу, цитує «Укрінформ».

"На мій погляд, законопроєкт, який був прийнятий в умовах, в яких зараз перебуває Україна, це найкращий варіант, на який ми могли сподіватися", — зауважив Лубінець.

За його словами, «принципові зауваження», які він скерував у профільний комітет Верховної Ради, врахували.

Лубінець наголосив, що варто розуміти, що зараз на лінії фронту тривають «надзвичайно важкі бої» і військові, які там перебувають, повинні мати змогу, зокрема, отримувати відпустку, а для цього треба збільшити кількість українців у лавах ЗСУ.

«На мій погляд, тепер процедура виглядає максимально демократично, без примусу. Всі військовозобов'язані мають пройти процедуру, зокрема перевірку своїх даних у реєстрі, і після цього ті, хто не виконуватимуть норми закону, будуть підпадати під дії знову ж таки демократичних принципів у нашій державі», — наголосив він.

Омбудсмен пояснив, що ТЦК звертаються до органів Нацполіції, які відкривають кримінальне чи адміністративне провадження та займаються людьми, що не виконують дії ухваленого закону.

Схожі новини