Передплата 2024 ВЗ

«Якщо у вас є якісь питання, пишіть у Сихівську ТЦК»

Чому Тараса Стадницького — Володьку визнали непридатним до служби у лавах ЗСУ

Тарас Стадницький. Фото з відкритих джерел
Тарас Стадницький. Фото з відкритих джерел

Телеведучий, гуморист, гравець команди «VIP Тернопіль» Тарас Стадницький, якого у народі називають «Володька» (саме такий сценічний псевдонім в артиста), виставив у соцмережах короткий пост: «Я отримав повістку, пройшов ВЛК, визнаний непридатним».

І цей пост у багатьох викликав несприйняття і навіть обурення. Відповідні коментарі не забарилися. «Володьку» засуджували, мовляв, «прибічник» 95 кварталу, як і, зрештою, інші вгодовані… обличчя кварталівців активно «захищають Україну» на сцені і на дивані.

Хоча Тарас Стадницький ніколи не приховував проблеми зі здоров’ям. Через 5 місяців від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, а саме у серпні 2022 року, артист на запитання одного з журналістів на Ютуб-каналі: що робитиме комік, коли отримає повістку, відповів: «На питання, чому я не в ЗСУ, має відповідь мій воєнком. А якщо це не він, то, я вважаю, що не треба відповідати цій людині». Тоді така відповідь артиста залишилася поза увагою. А ось тепер коміку добряче дісталося на горіхи.

Тим часом менеджерка проєкту у Львівській Єпархії УГКЦ Оксана Солук, яка добре знає Тараса Стадницького, виступила на його захист. «У мене вчора кожний п’ятий допис у ФБ про те, що Тарас Стадницький „косить“ від перебування у лавах ЗСУ через наче б то міцні стосунки зі студією 95 кварталу. І геть всі, хто там є, мають такі „преференції“. Хоча я знаю дуууже багато хлопців, які є учасниками багатьох їхніх проєктів і не лише воюють, а й загинули. У Тараса є проблеми з серцем серйозного рівня. Він — потужний волонтер. Але абсолютно тролям байдуже, що там у нього зі здоров’ям та які у нього можливості для допомоги ЗСУ… Я завжди намагаюсь триматись осторонь будь-якого срачу, але, повірте Тараса Стадницького я знаю особисто та дуже давно (більше 20 років). Тож якщо ви справді не володієте інформацією стосовно того, чому він не на лінії вогню і чому так… постите чи коментуєте ахінею — йдіть в бан».

Щоб розставити всі крапки над «і», запитати у Тараса Стадницького, чи справді має проблеми зі серцем?

— Шість років тому, у грудні 2017-го я переніс серйозну операцію на серці, — каже пан Тарас. — Зрештою, ми живемо у світі інформаційних технологій, тож будь-хто, у кого є таке бажання, може елементарно зайти про це інформацію. Бо про мою хворобу і операцію було багато написано на різних сайтах. Але на те, що пишуть зараз про мене люди, не сильно зважаю. З іншого боку, я не ховаюся у соцмережах, є відкритим до розмови, бо активно пишу майже щодня. Можна було мені просто написати: «Тарасе, доброго дня. Прочитав про вас ось таку інформацію. А що б ви сказали?». І все. Знаєте, люди будуть завжди говорити і писати. Насправді, у мене пройдена ВЛК ще торік у грудні, і ця інформація також доступна для наших допитливих співвітчизників. Але люди не шукають конкретної інформації - щось таке побачили, і відразу ж перепостили.

— Можливо, треба було написати, з якої причини вас визнали непридатним до служби?

— Та не дуже хочу це виносити у публічну площину. Зараз це дуже тригерна тема. Якщо у когось є питання до мене, нехай мені напише. Якщо вважатиму, що цій людині треба дати якусь відповідь, відповім. Якщо не вважатиму за потрібне відповідати цій людині, краще присвячу цей час війську, чи своїй дитині. Зрештою, і так є мала ймовірність, що вони у це повірять. Тому я завжди кажу: якщо у вас є якісь питання, пишіть у Сихівську ТЦК. І як думаєте, скільки людей написало?

— Думаю, ніхто.

— От бачите. Людина не хоче з’ясовувати, бо хоче хайпу, скандалу. А я не хочу цього підтримувати. Бо через два-три дні у тих людей, які перепощувати цей допис, на сторінці з’явиться багато інших дописів.

— Знаю, що ви активно допомагаєте фронту. Як саме?

— У нас є різні напрями. До прикладу, є така ініціатива «Моя кава для ЗСУ». Триває вона понад півтора року. Я з командою «VIP Тернопіль» говоримо про те, що, якщо людина вранці п'є каву, значить, вона у безпечному місці, має можливість за певні кошти випити цю каву, має можливість працювати, отже, ми закликаємо вартість своєї ранкової кави задонатити на ЗСУ. До прикладу, у серпні ми цими ранковими кавами зібрали на 3 дрони. Окрім того, на наших концертах робимо збір коштів на підтримку армії. І по цьому маємо повну звітність — коли і скільки зібрали і на закупівлю чого було витрачено ці кошти. От недавно — у листопаді ми були у Нідерландах, мали там лише концерт, на якому зібрали понад 14 тисяч євро. У Празі - понад 10 тисяч євро…

Схожі новини