Передплата 2024 «Добра кухня»

Верховна Рада завершила розгляд правок до закону про мобілізацію, — нардеп

  • 11.04.2024, 08:25
  • 364

Верховна Рада України впродовж 11 годин розглядала правки до закону про мобілізацію і завершила їхній розгляд у ніч на 11 квітня

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

«Отже, всі відхилені правки серед 4294 правок у законопроєкт про мобілізацію пройшли. На це знадобилося 11 годин», — зазначив народний депутат України Ярослав Железняк.

25 грудня 2023 року Кабмін вніс до Ради законопроєкт про вдосконалення процедури мобілізації.

8 січня на засіданні Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики визнав урядовий законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

11 січня законопроєкт про мобілізацію повернули уряду на доопрацювання без розгляду в парламенті.

Омбудсмен Дмитро Лубінець стверджує, що деякі положення законопроєкту про мобілізацію порушують Конституцію, міжнародні зобов’язання України та права людей.

Наприкінці січня уряд вніс до Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію. Однак комітет ВР із питань антикорупційної політики на засіданні 5 лютого знову визнав документ таким, що містить корупційні ризики.

Верховна Рада Україні на засіданні 6 лютого підтримала продовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів — до 13 травня 2024 року.

7 лютого ВР підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт № 10 449 про посилення мобілізації.

10 квітня стало відомо, що оборонний комітет ВР прибрав питання демобілізації із законопроєкту про мобілізацію. Уряд має напрацювати окремий законопроєкт про демобілізацію

Схожі новини