Передплата 2024 «Добрий господар»

Кредобанк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів

  • 11.04.2024, 09:34
  • 338

Кредобанк приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів, укладання якої ініціювали Національний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку у межах спільного Меморандуму про взаєморозуміння

Меморандум між НБУ та ЄБРР передбачає співпрацю установ задля забезпечення згуртованості фінансового сектора у питаннях впровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні.

Стандарти, викладені у Хартії, покликані зробити банки більш доступними для сотень тисяч ветеранів — як клієнтів, так і працівників.

«Хартія є тим ефективним інструментом, який згуртує банки навколо питання допомоги ветеранам та їхнім родинам. Знак рівності має стояти між можливостями цивільних громадян та ветеранів. Переконаний, що спільно з ЄБРР та усією банківською системою ми зможемо ефективно просувати доступність та безбар'єрність фінансових послуг для всіх громадян», — прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.

Підписання Меморандуму відбулося під час Конференції з реінтеграції ветеранів, яка була організована Міністерством економіки України, Національним банком України та Європейським банком реконструкції та розвитку за партнерської підтримки Кредобанку. Близько 300 учасників — урядовців, ветеранів, керівників бізнесу та представників банків обговорили ініціативи держави, бізнесу та фінансового сектору щодо повернення ветеранів до цивільного життя та програм підтримки і розвитку ветеранського бізнесу. Кредобанк виступив партнером конференції.

«Ми ще минулого року розпочали роботу в напрямку адаптації та реаінтеграції ветеранів, які є нашими працівниками та клієнтами. Провели низку зустрічей, вебінарів, тренінгів та семінарів. У лютому 2024 року Кредобанк розпочав співпрацю з Veteran-Hub у межах програми „Практика“. Нині завдання Кредобанку — оновити стандарти обслуговування клієнтів та банківські продукти й послуги з врахуванням особливостей ветеранів.», — говорить Єжи Яцек Шугаєв, голова Правління АТ «Кредобанк»

Підписанням Хартії Кредобанк засвідчив своє прагнення до прийняття інклюзивної політики, реінтеграції ветеранів війни та перетворення бізнесу в такий, що забезпечує рівноправний доступ до фінансових послуг для всіх без винятку клієнтів.

Зокрема з метою реалізації Хартії Кредобанк втілюватиме у життя ініціативи, покликані:

— зробити фінансові послуги більш доступними та інклюзивними для ветеранів, щоб вони мали доступ і використовували їх на рівноправних засадах;

— усунути перешкоди, які можуть заважати ветеранам повернутися до роботи, запровадивши інклюзивну кадрову політику та практику у фінансовому секторі;

— забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця для ветеранів, які страждають від посттравматичного стресового розладу;

— покращити доступність для підтримки клієнтів і співробітників-ветеранів шляхом використання модифікованого обладнання чи пристроїв або фізичних модифікацій робочого місця та приміщень;

— підтримувати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини