Передплата 2024 «Добра кухня»

Кредобанк лідирує в рейтингах експертної та медійної спільнот України

  • 07.03.2024, 09:35
  • 385

За результатами щорічного конкурсу «Найкращі банки України-2024» за версією онлайн-видання Delo.ua Кредобанк увійшов у ТОП-5 банків з найкращими умовами для депозитів та ТОП-5 банків з найкращими умовами для обслуговування ІТ-сфери, отримавши звання «Лідер банківського ринку», а також увійшов до першої п’ятірки у рейтингу найстійкіших банків від інвесткомпанії Dragon Capital та видання New Voice і піднявся на три позиції у рейтингу стійкості банків України FinScore від системи моніторингу контра

Визначення лідерів банківського ринку за версією Delo.ua проходило в два етапи: на першому етапі за підсумками онлайн голосування було визначено Топ-10 банків у кожній з представлених номінацій, а на другому, експертне журі визначило ТОП-5 найкращих банків у кожному сегменті ринку. Кредобанк увійшов до п’ятірки лідерів у номінаціях «Банк з найкращими умовами для депозитів» та «Банк з найкращими умовами для обслуговування IT». Також за результатами фінансової звітності банків за 2023 рік Інвестиційна компанія Dragon Capital віднесла Кредобанк за індексом стійкості до ТОП-5 фінансово стабільних банків. Під час дослідження аналітики компанії враховували ліквідність, достатність капіталу, дохідність, якість активів та підтримку акціонера й довіру вкладників банку.

«Стабільна робота банків в умовах великої війни — це неабияке досягнення фінансової системи. Показники, яких нам вдалося досягти за 2023 рік, свідчать про високу довіру наших клієнтів — кошти корпоративних клієнтів зросли на 45%, а фізичних осіб — на 32%. Ми в Кредобанку продовжуємо підтримувати українську економіку та кредитувати українських підприємців, які працюють поблизу лінії бойових дій та забезпечують людей робочими місцями й товарами першої необхідності. Портфель юридичних осіб за минулий рік зріс у Кредобанку на 1,9 мільярда гривень. Нині банки для українців — це не лише сховище власних заощаджень, а й надійна опора у час великої війни.», — говорить голова Правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

На початку січня 2024 року Кредобанк посів друге місце серед банків України за рівнем достатності капіталу в результаті оцінки стійкості українських банків, проведеної Національним банком України у грудні 2023 року. Також Кредобанк посів перше місце у рейтингу надійності депозитів українських банків за версією агентства «Стандарт-Рейтинг», друге місце отримав у рейтингу надійності українських банків фактично за рік роботи банківської системи в умовах воєнного стану від видання Mind, а також піднявся на три позиції та посів 6-те місце у фінансовому скорингу банків України від youcontrol за четвертий квартал 2023 року. Стабільно Кредобанк залишався на четвертій позиції рейтингу стійкості банків України й на третій позиції ренкінгу банків за показником лояльності вкладників за версією порталу «Мінфін», а також перше місце у номінації «Овердрафти» щорічного дослідження «25 провідних банків України» від агентства «Фінансовий клуб».

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини