Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Переможці конкурсу дитячих бізнес-ідей «Сміливість бути» від «Фундації Кредо» поїдуть до Польщі

  • 29.02.2024, 09:42
  • 404

«Фундація Кредо», корпоративний благодійний фонд Кредобанку, підбив підсумки конкурсу дитячих бізнес-ідей у рамках освітнього проєкту із заохочення шкільного підприємництва та розвитку фінансової грамотності для старшокласників Львова «Сміливість бути». Три команди львівських школярів, що запропонували та захистили найоригінальніші ідеї, отримали в подарунок поїздку до Варшави під час весняних канікул

У конкурсі бізнес-ідей взяли участь 225 старшокласників з 23-х львівських шкіл. Проекти на конкурс подали 48 учнівських команд, 26 команд презентували свої проекти у фіналі. Кожній команді допомагали львівські підприємці та керівники компаній Львова, що погодилися бути менторами проекту. Фіналісти конкурсу отримали подарунки від партнерів ініціативи «Сміливість бути», де одним з призів стало фінансування реалізації дитячої бізнес-ідеї від управління освіти Львівської міської ради.

Ініціатива «Сміливість бути» для львівських старшокласників стала успішним пілотним проектом із промоції вільного підприємництва, яке надзвичайно потрібне для розвитку економіки України. Загалом у нашому марафоні підприємництва та фінансової грамотності взяли участь 1800 старшокласників та 25 вчителів львівських шкіл. Щиро дякую всім партнерам, що допомогли реалізувати нашу амбітну ціль, та вітаю переможців конкурсу бізнес-ідей, які вже незабаром вирушать у захоплюючу подорож до Варшави", — говорить голова БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» Соломія Говоруха.

Проект «Сміливість бути» реалізується БО «Благодійний фонд «Фундація Кредо» спільно з Центром професійної підготовки педагогічних працівників Львова та управління освіти Львівської міської ради. Його мета — заохотити учнів старших класів до підприємництва через поєднання цікавої теорії з динамічною практикою. Ініціатива є частиною системної роботи Кредобанку з поширення знань про фінансову грамотність серед молоді.

Проект триває із жовтня 2023 року до березня 2024 року. Протягом цього часу у його рамках відбулася серія зустрічей львівських старшокласників з успішними підприємцями, конкурс авторських лекцій з фінансової грамотності для вчителів львівських шкіл, створено онлайн-курс відеолекцій з підприємництва та проведено конкурс бізнес-ідей для учнів шкіл-учасників проекту. Партнерами ініціативи стали понад 25 компаній та бізнес-клубів Львова.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини